Frank Meerkerk (links) en Harold van Rooijen (rechts)
Frank Meerkerk (links) en Harold van Rooijen (rechts)

Overeenkomst getekend laatste gronden Langerak-Zuid

2 januari 2017

Opnieuw is een flinke horde genomen richting de realisatie van nieuwbouwwijk Langerak-Zuid. De gemeente Molenwaard heeft overeenstemming bereikt voor aankoop van de laatste gronden. Op donderdag 8 december tekenden wethouder Frank Meerkerk en Harold Van Rooijen namens Van de Klok de overeenkomst. Eind december zijn de akten gepasseerd bij de notaris Overeenkomst getekend laatste gronden Langerak-Zuids.

De grondtransactie is om meerdere redenen belangrijk. Nu is alle grond voor de nieuwbouwwijk Langerak-Zuid beschikbaar waardoor de gemeente de doorgaande route kan aanleggen. Dit betekent dat bij aanleg van de wijk het toekomstig bouwverkeer gebruik kan maken van de bouwweg die ook is gebruikt bij de realisatie van het Woonleefhart.

Met name de bewoners van de Wouter van Langherakelaan en Van Goyehof waren voorstander van het gebruik van bovenstaande route. Op deze manier hoeft er geen bouwverkeer via de buitenrand van de kern Langerak te rijden. Voormalig wethouder Heijkoop heeft altijd gezegd zijn best te doen een overeenkomst te bereiken over de grond vóór de start van de bouw van de eerste woningen. Dat is nu gelukt.

Langerak-Zuid wordt het nieuwe woongebied bij de kernen Langerak en Nieuwpoort. In de periode tot circa 2030 worden hier ongeveer 150 woningen gebouwd.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal