Alle betrokkenen bij OPUS Nijmegen
Impressie zoals het hotel er straks uitziet met de nieuwe naam 'The Rebyl'
Het huidige OPUS gebouw aan het Vierdaagseplein in Nijmegen
Impressie van het interieur
Een gezellig onderonsje na binnenkomst tijdens de Vierdaagse aan het Vierdaagseplein
Rick Hermanussen tekent names Ventimon
Impressie vanuit het hotel naar de binnentuin
Ad van Delft zet zijn handtekening namens de Van Delft Groep
Impressie van de binnentuin
Ton van de Klok, KlokGroep (L) en Bob Jansen van Lingotto (R)
vlnr: Patrick Bekker (Van de Klok), Ton van de Klok (alg. dir. KlokGroep) en Bob Jansen (managing partner Lingotto)

Overeenkomst getekend voor transformatie OPUS naar 'The Rebyl'

5 augustus 2022

Donderdag, 21 juli jl. ondertekende Ton van de Klok namens Van de Klok, Bob Jansen van opdrachtgever Lingotto, Rick Hermanussen namens Ventimon Elektrotechniek en Ad van Delft namens de van Delft Groep de overeenkomst voor de transformatie van het OPUS-gebouw, de voormalige meisjesschool aan het Vierdaagseplein in Nijmegen dat straks wordt omgedoopt tot 'The Rebyl'.

OPUS

Het 4* hotel krijgt 97 kamers en suites, compleet met café-restaurant. Veel zal behouden blijven van de karakteristieke uitstraling van het schoolgebouw. Zo leiden straks de lange, voor velen herkenbare schoolgangen naar het restaurant en de hotelkamers. Een boutique-gym op de begane grond met personal training ontbreekt niet in het hotel en er zijn inspirerende vergader- en eventruimtes, gelegen aan een van de twee groene binnentuinen van het gebouw. Met de plafonds van ruim 5 meter hoog en de prachtige lambrisering waan je je in de renaissanceperiode.

De voormalige meisjesschool voor middelbaar onderwijs uit 1922 is ontworpen door stadsarchitect J.J. Weve. Een statig schoolgebouw evenwijdig aan het Julianaplein dat sinds mei 2016 Vierdaagseplein heet. De statige entreepartij en hal met trappenhuis blijft behouden en doet straks dienst als hotellobby. De voormalige concièrgewoning in de linkervleugel gaat op in het hotel. Aan de achterzijde van het hotel komt nieuwbouw met een houten gevel. Het gebouw wordt verduurzaamd met nieuwe isolatie, zonnepanelen, duurzame installaties en er is veel aandacht voor biodiversiteit. Zo komen er groene daken en zijn er straks vogelnestvoorzieningen voor ca. 100 vogels zoals mussen, gierzwaluwen en vleermuizen.

De verbouwing begint precies 100 jaar na de initiële opening van de school. De transformatie realiseert Van de Klok in opdracht van eigenaar en projectontwikkelaar Lingotto. Ton van de Klok: ‘Extra mooi is dat het familiebedrijf Van de Klok in 2022 100 jaar bestaat, voor Van de Klok is het in vele opzichten een jubileumjaar’.

The Rebyl

De huidige naam OPUS zal verdwijnen. Het hotel dat aangesloten is bij de Amerikaanse hotelketen Marriott International krijgt de naam 'The Rebyl'. Het restaurant gaat Lyber heten en wordt een levendig café, restaurant met terras dat als ontmoetingspunt voor Nijmegen gaat dienen.


Programma:
Het gebouw bestaat uit 6.800 m² bvo / Architect: Kentie & Partners / Opdrachtgever: Lingotto / Transformatie: Van de Klok Totaalonderhoud, Ventimon Elektrotechnisch bedrijf en van Delftgroep / Oplevering: medio 2024.

Artist Impressies: CIID

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal