Overeenkomst groot onderhoud en verduurzaming 309 woningen Arnhem

Afgelopen donderdag was een heuglijk moment: in Arnhem vond de ondertekening plaats van de overeenkomst met Volkshuisvesting Arnhem, voor een project in de wijk Elderveld. We zijn daar samen met onze co-makers hard aan het werk om 309 woningen van groot onderhoud te voorzien en te verduurzamen. Naast natuurlijk het projectteam, waren bij het officiële moment directeur-bestuurder Liesbeth van Asten en projectleider Clarissa van der Ven van Volkshuisvesting Arnhem aanwezig, en vanuit Van de Klok divisiedirecteur Bas van Gompel en projectmanager Mark Beekman.

Groot onderhoud

Het project omvat 262 eengezinswoningen en 47 laagbouwwoningen. Van die woningen worden de daken voorzien van nieuwe dakplaten en dakpannen, het metselwerk wordt hersteld en de houten kozijnen worden vervangen voor kunststof kozijnen. De woningen die ervoor in aanmerking komen, krijgen een nieuwe badkamer, keuken en/of toilet en de keuken wordt voorzien van een elektrische kookgroep.

Verduurzamen

De bestaande spouwmuurisolatie wordt waar nodig aangevuld en ook kruipruimtes worden voorzien van isolatie. De radiatoren en het leidingwerk van de cv-installaties worden vernieuwd en de woningen worden ‘warmtenet ready’ gemaakt, zodat ze in de toekomst volledig van het gas af kunnen. Als onderdeel van de verduurzaming treffen we meteen voorbereidingen voor zonnepanelen. De eigenaren van de 65 koopwoningen in het gebied, krijgen de mogelijkheid om op een deel van de verduurzamingswerkzaamheden aan te sluiten.

Flora en fauna

Ook voor vleermuizen, gierzwaluwen en huismussen worden fijne plekjes gecreëerd door middel van nestkastjes in de spouw en posities in de nieuwe daken.

De bouwplaats heeft met zijn energiehub ook een ‘groene’ uitstraling, en is daarmee voorzien van zonnepanelen en een accupakket waarin de opgewekte zonne-energie opgeslagen wordt. Aan de bouwhekken zijn plantenbakken bevestigd.

Naar verwachting worden de werkzaamheden rond de bouwvak van 2024 afgerond.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal