Projectvoorbereider Roy Hendriks legt enkele leerlingen het bouwproces uit. Rechts - met gele helm- docent Aykoet Koç
Projectmanager Ferry Schreven (links) praat bij over duurzaamheid en Optimaat. Rechts Harry Baltussen; docent Pax Christi

Pax Christi College uit Druten bezoekt Van de Klok

8 november 2018

Wat gaan we na deze opleiding doen? Wat betekent duurzaamheid eigenlijk en hoe werk je ermee op een bouwplaats?

Dat waren enkele vragen die tijdens de activiteitenweek van het Pax Christi College (afdeling Bouwen, Wonen & Interieur) naar boven kwamen. Om daar een goed antwoord op te krijgen zijn de leerlingen afgereisd naar het mooie Nijmegen waar Van de Klok de 22 Vmbo leerlingen van het Pax hartelijk heeft ontvangen.

Op enkele stappen van ons kantoorpand zijn we ‘duurzaam’ naar het nieuwbouwproject Koningsdaal gewandeld. Hier kregen de leerlingen een kijkje in de keuken om meer inzicht bij het bouwproces te krijgen.

Naast ons kantoorpand hebben wij twee ‘tiny’ modelwoningen gerealiseerd, de zogenaamde Optimaat. Dit is hét woonconcept dat invulling geeft aan de groeiende vraag naar compacte woningen voor één- en tweepersoonshuishoudens. Collega Ferry Schreven deelde hier aan de leerlingen op geheel eigen wijze zijn Optimaatkennis.

Pax Christi College is een regionale scholengemeenschap van en voor Maas en Waal met een breed onderwijsaanbod in Vmbo, Havo en Vwo.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal