Resultaten participatiebijeenkomst Dekkerswald

13 juli 2023

Op 19 april vond er in De Kapel op Dekkerswald een inloopbijeenkomst plaats, waarin belangstellenden hun ideeën, suggesties en aandachtpunten met betrekking tot het nieuwe plan kwijt konden. Van ruim 200 bezoekers, zijn bijna 300 post-its verzameld. De afgelopen periode is alle input verwerkt en gebundeld.

Transformatie en nieuwbouw

Het terrein van Dekkerswald – aan de Nijmeegsebaan tussen Nijmegen en Groesbeek – wordt getransformeerd naar een inclusieve, zorgzame woonbuurt: "Wonen op Dekkerswald". We gaan hier in opdracht van ZZG zorggroep een deel nieuwbouw realiseren, en een deel van de bestaande bouw wordt getransformeerd naar woonruimte. Het plan is om met Wonen op Dekkerswald een mix van woningen toe te voegen in verschillende prijsklassen. Dat biedt kansen, zowel voor de mensen - met en zonder zorgvraag - die er nu al wonen als voor de toekomstige bewoners. Zo ontstaat er een inclusieve, zorgzame woonbuurt met betrokken bewoners en een sterk gemeenschapsgevoel.

Om het plan zoveel mogelijk te laten aansluiten bij de wensen uit de omgeving, werden de inwoners van Berg en Dal en andere belangstellenden uitgenodigd om mee te denken in een participatietraject. Op 19 april was er in De Kapel van Dekkerswald een inloopbijeenkomst, waar ruim 200 mensen op afkwamen. Tijdens de bijeenkomst konden bezoekers hun ideeën, suggesties en aandachtspunten kwijt op themapanelen met informatie over de ontwikkelthema’s Noodzaak, Ontmoeten, Wonen, Groen, Verkeer, Duurzaamheid, Historie, Participatie & Planning en Planning & Vervolg. Er vonden veel goede gesprekken plaats en er werd waardevolle input opgehaald. Ook deelden initiatiefnemers ZZG zorggroep, woningcorporatie Oosterpoort en gemeente Berg en Dal hun eerste beelden in een conceptplan voor Dekkerswald.

Ben je benieuwd naar de uitkomsten van de participatieavond? Lees dan verder op de website Wonen op Dekkerswald ›

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal