Schaften met... Ab Derks, Assistent realisatiemanager

6 juni 2014

In de rubriek 'Schaften met...' interviewen we tijdens de lunch medewerkers van Van de Klok over hun drijfveren, werkzaamheden en dromen. De eerste vraag is altijd hetzelfde: "Wat zit er in je broodtrommel?"

“Acht sneetjes brood. Vier met kaas en vier met worst. En tien snoeptomaatjes en twee kiwi’s. Heerlijk! Vroeger maakte ik de ene keer zelf mijn brood klaar en de andere keer deed mijn vrouw het, net hoe het uitkwam. Vier jaar geleden is mijn vrouw overleden en nu maak ik altijd mijn brood zelf klaar.”


Wat is je favoriete vakantiebestemming?

“Na het overlijden van mijn vrouw ben ik veel gaan reizen. De meest unieke reis was een werkvakantie naar Indonesië. Samen met mijn broer heb ik daar gewerkt aan de bouw van vijf scholen. Het was ontzettend leuk om met mensen die je niet kunt verstaan, iets moois en belangrijks te maken. Dat heeft me goed gedaan. Als alles meezit, ga ik in 2016 met mijn broer terug.”

Wat is de mooiste stad die je bezocht hebt?

“Ik ben pas met een vriendin naar Rome geweest en dat is veruit de mooiste stad die ik tot nu toe gezien heb. En ik ben al in veel steden geweest. Rome is een mooie stad qua historie, de mensen zijn er heel vriendelijk en gastvrij en wat ik waardevol vind, is dat vrijwel alles wat je graag wilt bezichtigen makkelijk beloopbaar is.


Wat kan jou nog verbazen als je een ander land bezoekt?

“Ik ga ieder jaar naar de dochter van mijn oudste zus in Dubai. Het is ongekend wat daar in een half jaar tijd aan bouwwerken neergezet wordt. Hier werken we al best snel, maar wat daar gebeurt, dat is toch wel van een andere orde. Ik zou daar best eens een half jaartje willen werken.”


Wat is het mooiste wat je als assistent realisatiemanager hebt gerealiseerd?

“Parc Margriet vind ik een ontzettend leuk plan. Van huis uit ben ik metselaar. De eerste twee gebouwen in Parc Margriet zijn qua metselwerk heel mooi en goed gelukt. Daar ben ik trots op en ik vind het helemaal geweldig dat ik daaraan mee heb mogen werken.”


Vertel eens iets verrassends over jezelf

“Twee dingen: allereerst ben ik sinds kort de trotse opa van Mila. En ik ben eigenlijk best autistisch. Thuis staat alles precies recht en daar wijk ik niet vanaf. Alle messen liggen met de snijkant dezelfde kant op, de lepels liggen precies in elkaar, alle T-shirts liggen op een rechte stapel in de kast. Ook in mijn werk is een millimeter echt een millimeter.”

Fotografie: ©Hans Barten

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal