Schaften met... Erik Franken, Assistent Realisatiemanager

6 juni 2014

In de rubriek 'Schaften met...' interviewen we tijdens de lunch medewerkers van Van de Klok over hun drijfveren, werkzaamheden en dromen. De eerste vraag is altijd hetzelfde: "Wat zit er in je broodtrommel?"

“Brood met vlees of kaas. Daarnaast neem ik altijd drie stuks fruit mee en een bakje yoghurt. Als ik geluk heb, tref ik ook nog wat lekkers in mijn broodtrommel aan.”


Hoe ziet je loopbaan eruit?

“Ik ben begonnen als timmerman, omdat mijn vader me dat aanraadde. Daarna ben ik aan de slag gegaan als uitzetter en maatvoerder. Omdat Van de Klok het uitzetten heeft uit- besteed, ben ik nu werkzaam als assistent realisatiemanager. Mijn werk vind ik leuk. Het is afwisselend en ik heb met veel verschillende mensen te maken. Ik houd er ook van om lekker buiten te zijn.”


Hoe lang ben je in dienst?

“In augustus was ik 25 jaar in dienst. Mijn collega’s hadden de bouwkeet versierd en ik heb hen getrakteerd op taart. Ik mocht kiezen hoe ik dit feest wilde vieren en ben met enkele collega’s en vrienden naar het dorpscafé gegaan. We hadden een echte mannenavond, beregezellig was het!”


Op welk project ben je het meest trots?

“Dat vind ik lastig om te zeggen. De afgelopen tien jaar heb ik bij alle projecten rondgelopen. Een project dat ik erg mooi vind, is De Horst in Druten, vanwege de prachtige appartementen en de mooie locatie aan de dijk.”


Hoe is jouw functie de laatste jaren veranderd?

“Er wordt steeds meer uitbesteed en het echte timmerwerk wordt voornamelijk gedaan door co-makers. Mijn werk bestaat nu meer uit leidinggeven dan uitvoeren, maar dat bevalt me goed.”


Wat doe je het eerste als je thuiskomt?

“Ik kijk wat er onder de deksel van de pan zit en daarna ga ik met de kinderen ravotten.”


Vertel eens iets verrassends over jezelf…

“Carnaval is echt mijn ding. Ik woon in het dorpje Winssen en ben lid van de plaatselijke carnavalsvereniging. Vorig jaar heb ik mee- geholpen met het opzetten van het jeugd- carnaval. In 2001 ben ik Prins Carnaval geweest. Dat was een machtige ervaring.”

Fotografie: ©Hans Barten

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal