Schaften met...Esther Bogaerts en Natasja Lijten, de secretaresses van Novaform

4 januari 2017

In de rubriek 'Schaften met...' interviewen we tijdens de lunch medewerkers van KlokGroep over hun drijfveren, werkzaamheden en dromen. De eerste vraag is altijd hetzelfde: "Wat zit er in je broodtrommel?" , maar in dit geval: "Wat staat er allemaal op tafel?"

“Wij houden van een gezonde lunch, dus bruine boterhammen, wat vleeswaren, uitbundig fruit, komkommer en tomaat. Ze zijn hier verder gek op Optimel en op speciaal verzoek staan er vaak augurkjes op tafel.”

Wie eten er allemaal mee?
“Iedereen die in huis is. Soms schuiven ook gasten aan. Meestal zijn we met dertien of veertien mensen. Als iemand er een keer niet is, valt het ook meteen op en dan vragen collega’s ook belangstellend waar je was.”

Waarom lunchen jullie gezamenlijk?
“Het is echt traditie, dat was al zo voordat wij hier kwamen werken. Samen lunchen versterkt de saamhorigheid en de band tussen collega’s. We delen tijdens de lunch lief en leed met elkaar, we maken veel grapjes en lachen uitbundig, maar vaak bespreken we ook serieuze zaken. We hebben het bijvoorbeeld over de stand van zaken bij projecten. En als collega’s ergens mee zitten, kan iemand die niet bij het project betrokken is het probleem met een andere blik benaderen. Zo komen we vaak samen tot verrassende oplossingen.”

Novaform is verhuisd naar Eindhoven, hoe bevalt de lunch op de nieuwe locatie?
“Heel goed. We hebben hier meer ruimte. Eigenlijk staat alles wel heel ver uit elkaar; je moet nu zoeken waar alles op tafel staat en drie collega’s verderop vragen even iets door te geven. Het is natuurlijk nog steeds heel gezellig. En we hebben vanuit hier een mooi uitzicht.”

Wat zijn voor jullie de leukste lunchmomenten?
“We zeggen heel vaak: vandaag hebben we weer zo gelachen, hier zouden we iets over in het personeelsblad moeten schrijven. Alleen is het achteraf moeilijk te omschrijven. Een grap begint ergens, iemand anders gooit er een schepje bovenop en dat gaat van kwaad tot erger. Je moet erbij geweest zijn om het te snappen.”

Vertel eens iets verrassends, iets wat je niet tijdens de lunch al verteld hebt?
“We delen heel veel. We kennen elkaar goed en durven ons open op te stellen. Onze bedrijfsuitjes zijn nooit een verplichting, maar supergezellig. We hebben een hechte band en dat is heel bijzonder. Er heerst een soort thuisgevoel. Wij tweeën zijn erg open en vertellen eigenlijk alles. Er valt dus weinig verrassends te vertellen.”

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal