Schaften met … Gerrie Engelen, servicemedewerker

10 februari 2019

In de rubriek 'Schaften met...' interviewen we tijdens de lunch medewerkers van Van de Klok over hun drijfveren, werkzaamheden en dromen. Vandaag lunchen we met Gerrie Engelen (1954), servicemedewerker bij de divisie Totaalonderhoud van Van de Klok. De eerste vraag is altijd hetzelfde: "Wat zit er in je broodtrommel?"

“Normaal stop ik zes boterhammen in mijn trommel - twee dubbele met kaas en één met metworst of zo - en een tomaat en een appel. Een paar jaar geleden was ik veel te zwaar en ben ik zo’n vijftien kilo afgevallen. Ik ben nu weer iets te zwaar en wil er een kilo of twee af krijgen. Nu heb ik vier boterhammen in mijn trommel, met kipfilet, rookvlees of rosbief. En twee tomaten en een appel. Soms neem ik ook wel blikje vis en een bakje groente mee, en dan maar twee boterhammen.”

Waar lunch je meestal?

“Ik ben veel onderweg, omdat ik klantwerk doe. Meestal eet ik dan ook in de auto. Als ik toevallig op kantoor ben of op de werkplaats, vind ik het wel heel gezellig om even met mijn collega’s te kletsen. Vooral omdat ik meestal alleen op pad ben.”

Heb je nog meer goede voornemens voor 2019?

“Ik wil zoveel mogelijk genieten van mijn drie kleinkinderen. Mijn zoon heeft een zoon en een dochter en mijn dochter een dochter. De kleinkinderen zie ik haast iedere dag en zeker in de weekenden. Ik ben alleenstaand en de kinderen bellen me vaak om me te vragen of ik bij hen mee wil eten. Het is gewoon een genot om erbij te mogen zijn.”

Je komt op veel plaatsen, welke plaatsen in Nederland vind je mooi?

“Ik kom in Amsterdam, Utrecht, Bodegraven, eigenlijk overal waar wij bouwen. Maar er is maar één prachtige stad en dat is Nijmegen, de oudste van Nederland. Daar zit ‘mijn’ club N.E.C. De prestaties op het veld zijn dan misschien op het moment niet best, maar ik beleef er nog wel plezier aan. Ik ontmoet daar mijn vrienden en mede-supporters en onder het genot van een potje bier maken we er het beste van. Verder zijn het Kronenburgerpark, de Kade, Valkhof heel mooi, en in de zomer natuurlijk de vierdaagse, dat is zo’n relaxte week.”

Wat is het mooiste wat je in je werk hebt gerealiseerd?

“Omdat ik vooral bezig ben met het herstellen van kleine klachten realiseer ik geen grote klussen. Eén klus springt er wel uit. Ongeveer twee jaar geleden werkte ik met collega Folkert aan een dakreparatie in Tilburg. Door een lekkage waren in een erker de dakplaten gaan rotten. Aan die dakplaten was aan de binnenkant een gestukadoord plafond bevestigd. Het was de bedoeling om het dak met het plafond in zijn geheel te vernieuwen. Wij hebben echter het zo kunnen herstellen dat het plafond binnen onbeschadigd bleef zitten. Dat vind ik mooi, dat je de klus samen realiseert met zo’n mooi resultaat.”

Wat vind je van je werk?

“Ik was eerst timmerman en dat was ook leuk, maar twintig jaar geleden moest ik vanwege mijn gezondheid de overstap naar Service maken. Ik wil met niemand ruilen! Ik heb de leukste job binnen het bedrijf. Elke dag heb ik contact met mensen, bij de mensen thuis, en soms kom ik er vaker terug. Ik heb geen last van de weersomstandigheden en de koffie staat altijd klaar. Over een paar jaar hoop ik met pensioen te gaan. Ik heb er dan vijftig jaar op zitten. Hoewel ik me wel zal vermaken, ga ik het werk en de mensen toch wel missen.”

Fotografie: ©Hans Barten

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal