Schaften met... Willie Donkers, Realisatiemedewerker Logistiek

6 juni 2014

In de rubriek 'Schaften met...' interviewen we tijdens de lunch medewerkers van Van de Klok over hun drijfveren, werkzaamheden en dromen. De eerste vraag is altijd hetzelfde: "Wat zit er in je broodtrommel?"

“Acht droge sneden brood. Kaas en vleeswaren doe ik er in de keet pas op. Regelmatig neem ik wat fruit mee of een potje zure haring. Op woensdag bak ik een eitje op het tosti-ijzer en op vrijdag halen we meestal iets lekkers.”


Waar kom je vandaan?

“Ik woon al mijn hele leven in Horssen. Daar ben ik opgegroeid op een boerderij. Hierdoor ben ik handig met tractoren en zo. Om die reden vroeg Van de Klok me 35 jaar geleden of ik voor kraanmachinist wilde leren.”


Wat houdt je functie in?

“Soms zit ik de hele dag bovenin de kraan, maar als realisatiemedewerker logistiek voer ik ook overleg met co-makers over het inzetten van de kraan en maak ik jongere collega’s wegwijs. Leuk is dat ik overal bij betrokken ben.”


Hoe is je functie de laatste jaren veranderd?

“Ik heb meer verantwoordelijkheid gekregen. Dat komt doordat we meer uitbesteden en meer moeten samenwerken. Dit betekent ook dat ik de dag goed moet inplannen, want iedereen heeft weer andere materialen nodig.”


Wat doe je het eerste als je thuiskomt?

“Dan geef ik mijn vrouw Gerry een kus, pak ik een drankje en nemen we samen de dag door.”


Wat is ‘typisch Willie’?

“Ik ben een echte Bourgondiër en vind familie en vrienden belangrijk.” Vertel eens iets verrassends over jezelf. “Ik sta bekend als temperamentvol, maar heb de laatste jaren ontdekt dat ik enkele uren achter elkaar kan vissen. Die rust en natuur zijn voor mij een verademing.”

Fotografie: ©Hans Barten

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal