Schilder Jeremy: "Als vakman kun je in de Spoorbuurt je hart ophalen"

2 mei 2018

De eerste huizen van de tweede fase van het groot onderhoud in de Nijmeegse Spoorbuurt zijn opgeleverd. We volgen schilder Jeremy tijdens zijn werkzaamheden. Jeremy is doof, maar dat vormt geen echte belemmering voor zijn werk. Met 27 jaar ervaring bij Hagemans Vastgoedonderhoud kent hij alle kneepjes van het schildersvak.

"Vanaf de start van het groot onderhoud, ruim een jaar geleden, ben ik betrokken bij de Combinatie Spoorbuurt*", vertelt Jeremy. "Het is erg prettig om in dit deel van Nijmegen te werken en als schilder heb je letterlijk een streepje voor. Wij werken alles netjes af. Als wij weggaan zijn de bewoners blij dat hun woning er weer top uitziet en dat het einde van de helaas noodzakelijke overlast nagenoeg voorbij is. Als vakman kun je in zo’n bepalend stadsgezicht je hart ophalen. Alle werkzaamheden zijn gericht op het verfraaien en verduurzamen van de wijk. Ik schilder met name deuren en kozijnen, maar mijn specialiteit is het afkitten van glas." Een collega van Jeremy beaamt dit meteen. "Hij kit in één keer af en komt er niet meer met een mes of vinger aan, heel bijzonder." "Het is mooi dat er geprobeerd wordt om de uitstraling van weleer in de Spoorbuurt terug te brengen", vervolgt Jeremy. "Zo worden de, in mijn ogen, minder aantrekkelijke balkonhekken vervangen door perfect in het straatbeeld passende balustrades." Wanneer we naar de werkplek van Jeremy lopen, passeren we een bouwvakker die aan een bakstenen tuinafscheiding werkt. Net als de balustrades worden ook deze zogenaamde ezelsruggen weer in ere hersteld.

Jeremy heeft van kinds af aan leren spreken en liplezen, zodat hij kan communiceren met horenden via spraak. "Mensen moeten eerst even aan mij wennen. Daarna gaat het contact behoorlijk goed." Met een brede glimlach besluit hij: “Gelukkig is horen niet noodzakelijk om een gedreven en goede vakman te zijn.”


*De Combinatie Spoorbuurt is een consortium van Hagemans Vastgoedonderhoud, Van Schaik aannemingsbedrijf en Van de Klok. Tijdens fase 2 wordt groot onderhoud verricht aan 167 woningen. In totaal komen er 501 woningen aan de beurt, verdeeld over 3 fases.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal