Scholieren van Bouwmensen op bezoek bij Park Avenue

5 september 2023

Afgelopen week bezochten eerstejaars BOL-scholieren (Beroepsopleidende Leerweg) van Bouwmensen, het nieuwbouwproject Park Avenue in Nijmegen-Noord. Realisatiemanager Paul van den Tillaar gaf een rondleiding en zorgde voor een inkijkje in het praktijkdeel van hun opleiding.

Bouwmensen

De scholieren begonnen met een korte uitleg in de bouwkeet om vervolgens op de bouwplaats een indruk te krijgen van alle werkzaamheden.

Bouwmensen is een opleidingsinstituut en leidt jongeren op tot timmerman of metselaar. Deze scholieren volgen via verschillende modules een programma om zichzelf te ontwikkelen tot volwaardig vakman. De leeftijd van de leerlingen varieert van 16 tot 23 jaar.

In het eerste jaar bestaat de opleiding uit drie dagen school en twee dagen per week praktijkervaring. In het tweede jaar gaan ze ook op stage. Momenteel loopt een student stage bij Park Avenue, die begeleiding krijgt van een ervaren leermeester. Tijdens de stage doorloopt de leerling verschillende fasen van het bouwproces.

Na het behalen van het diploma biedt deze opleiding talloze mogelijkheden voor verdere specialisatie en groei binnen het vakgebied. Paul van Tillaar is een perfect voorbeeld van een succesverhaal binnen onze organisatie. Hij begon zijn carrière als timmerman bij Van de Klok en doorliep avondtrainingen om junior projectuitvoerder te worden. Daarna heeft hij zichzelf doorontwikkeld tot realisatiemanager en leidt hij op dit moment de projecten Park Avenue en Zuiderveld 3C.

Studenten van BouwMensen

Studenten op Park Avenue

Student en Paul van Tillaar kijken naar boven

Student en realisatiemanager Paul

Studenten van BouwMensen

Studenten krijgen uitleg van realisatiemanager Paul

Studenten van BouwMensen

Studenten van Bouwmensen

Bouwmensen luisteren naar Paul

Studenten in een bijna opgeleverde woning

Studenten van BouwMensen

Studenten op de bouwplaats

Groepsfoto BouwMensen bij Park Avenue

Groepsfoto op Park Avenue

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal