Scholieren maken kennis met BIM in de Hubertushal

24 mei 2021

Dinsdagochtend waren we van de partij bij een reeks gastlessen in de Hubertushal, die georganiseerd werden in het kader van Top2do Xperience. Een groep van 65 derdejaars leerlingen van Jorismavo, kwam naar de Hubertushal in Nijmegen om actief kennis te maken met de techniek. De scholieren staan op het punt om een beroepskeuze te maken, en als je wat wilt weten over techniek in de bouw, dan ben je bij Van de Klok aan het juiste adres!

Onze BIM-collega’s Bob Schouten, Twan Dekkers en stagiair Jeroen, vertegenwoordigden onze organisatie en vertelden in drie aparte, interactieve sessies enthousiast over hun vak. BIM staat voor Building Information Modeling. Het is een programma waarin aan de hand van digitale 3D-modellen, alle informatie voor het bouwproces verzameld én uitgewisseld wordt met co-makers. In kleine groepjes werden de scholieren aan het werk gezet en zo kregen ze een goed beeld van de toepassingen en ontwikkelingen van BIM. Het BIM-team van Van de Klok loopt landelijk voorop in die ontwikkelingen, dus we hebben volop kennis en know-how in huis om scholieren hierover te enthousiasmeren!

Naast Van de Klok, waren tijdens deze Top2do Xperience, nog drie andere technische bedrijven aanwezig om de leerlingen te vertellen over hun vak. Een bijzondere manier om de school uit te gaan en met het echte bedrijfsleven in aanraking te komen.

Top2do Xperience wordt een aantal keer per jaar georganiseerd door Sterk Techniek regio Nijmegen, waar Van de Klok aan deelneemt.

Lees meer over Sterk Techniek regio Nijmegen ›

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal