Start bouw 44 sociale huurappartementen in Druten

26 september 2024

Woensdag 25 september werd de officiële start van de bouw gevierd van het appartementengebouw met 44 sociale huurappartementen, onderdeel van nieuwbouwproject Portier. Het gebouw ligt in het hart van Druten, tussen de Heuvel en de Dijkgraafsstraat. Woonwaarts verhuurt straks de appartementen.

Bij de viering waren betrokkenen aanwezig, waaronder wethouder Willy Brink van Gemeente Druten, directeur-bestuurder Antoine Pekel van Woonwaarts en vanuit Van de Klok directeur Niek Gerritsen. Antoine Pekel geeft aan: “We zijn blij dat we in Druten deze 44 woningen gaan verhuren. En dat wij een bijdrage leveren aan een nieuwe gemengde woonbuurt waar iedereen zich thuis kan voelen.”

Het appartementengebouw biedt 3 verschillende types appartementen, geschikt voor kleine huishoudens. De woonoppervlaktes variëren van circa 50 tot 70 m², en alle appartementen zijn levensloopbestendig. Vanuit Van de Klok nemen we de ontwikkeling en bouw voor onze rekening.

Portier wordt een groene woonwijk die bestaat uit 3 delen: een middengebied met 42 grondgebonden koopwoningen, een noordelijk gebied waar het appartementengebouw met 44 sociale huurappartementen komt en een zuidelijk deel met 2 appartementengebouwen waarin circa 73 huur- en koopappartementen worden ondergebracht. De koopappartementen gaan in oktober in (voor)verkoop.

Meer weten over de koopwoningen? Check de projectwebsite.

Of lees meer over de sociale huurappartementen.

IMG_6647

Niek Gerritsen doet een woordje

IMG_6652

Gebakjes Portier Druten

IMG_6638

Willy Brink en Antoine Pekel metselen een muur

2305-0810 v0

Schets van het appartementengebouw

appartementengebouw

Schets van het appartementengebouw

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal