Start bouw nieuwbouwproject Parklanen II in Rosmalen

29 juni 2021

Maandag 28 juni is in Rosmalen gestart met de bouw van Parklanen II, gelegen in de wijk De Lanen in woonbuurt De Groote Wielen. Er worden met dit tweede deelplan van Parklanen in totaal 57 koopwoningen en 9 huurwoningen gerealiseerd, waaronder rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Het project wordt gerealiseerd door de combinatie Van de Klok en Van den Bosch Vastgoed, waarbij Van de Klok verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en bouw van de woningen.

Bouwhek geopend

De start bouw van Parklanen II vond plaats middels een officiële handeling op de bouwplaats door wethouder Roy Geers van gemeente ‘s-Hertogenbosch. Hij opende het bouwhek voor de graafmachine, zodat de bouw officieel van start kan gaan. Vanuit Van de Klok was Jasper Karel – adjunct-directeur Van de Klok Wonen – aanwezig op de bouwplaats en namens Van den Bosch was directeur Martin Scherpenborg present. Vanwege de huidige coronamaatregelen konden de toekomstige bewoners van Parklanen II niet aanwezig zijn op de bouwplaats. Zij ontvangen een presentje om thuis te kunnen vieren dat de bouw van hun nieuwe woning is gestart.

Parklanen: groen en ruimtelijk opgezet

Parklanen II is het één-na-laatste deelplan van nieuwbouwproject Parklanen. Naar verwachting worden de eerste woningen van dit deelplan opgeleverd vanaf het eerste / tweede kwartaal van 2022. Het laatste deelplan – Parklanen III – is eerder dit jaar in verkoop gegaan en inmiddels zijn vrijwel alle koopcontracten getekend.

Van den Bosch: “Ons credo is ‘samen realiseren’. In een prima samenwerking tussen gemeente, architecten en ontwikkelaars zijn wij gekomen tot een totaalplaatje waar we trots op zijn. Voor nu veel succes voor Van de Klok met de bouw en voor straks veel woongenot voor alle nieuwe bewoners.”

Van de Klok: “Na een succesvolle verkoop van Parklanen II starten wij samen met Van den Bosch met de afronding van de laatste noordwesthoek van De Lanen. Hiermee komt er een ruimtelijk opgezette wijk bij, met veel aandacht voor groen.”

Wethouder Roy Geers: “We zijn blij met de bouw van deze nieuwe woningen in De Groote Wielen. De nieuwbouw in deze buurt De Lanen is weer goed op stoom. Dat is goed om te zien. En fijn voor de mensen die hier hun woning hebben weten te vinden. Die zullen er vast en zeker veel plezier aan gaan beleven.”

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal