De intentieovereenkomst wordt getekend

Startsein voor ontwikkeling tweede fase De Maricken

4 februari 2019

Het college van burgemeester en wethouders in gemeente De Ronde Venen heeft ingestemd met de ontwikkeling van fase 2 van woonwijk De Maricken in Wilnis.

Hiertoe ondertekenden wethouder Alberta Schuurs en marktpartijen Blauwhoed, BPD Ontwikkeling, Zondag Ontwikkeling, Van de Klok en Syntrus Achmea Real Estate & Finance op 1 februari de intentieovereenkomst. Dit is het startsein voor het doen van een haalbaarheidsonderzoek.

Samen werken aan een breed gedragen gebiedsvisie

Om tot een breed gedragen gebiedsvisie te komen voor fase 2 is in de intentieovereenkomst vastgelegd dat marktpartijen, de gemeenteraad en de omgeving samen onderzoeken wat het gewenste woningbouwprogramma en de stedenbouwkundige opzet is. Zo wordt het een wijk voor en door inwoners van Wilnis en omgeving. De partijen leggen alle afspraken vast in een zogenoemde Anterieure Overeenkomst. Deze dient als uitgangspunt voor de verdere uitwerking van de bouwplannen. Het haalbaarheidsonderzoek voor fase 2 moet eind 2019 zijn afgerond.

Gevarieerd wonen in De Maricken

De Maricken is een belangrijke aanvulling op het huidige woonaanbod in Wilnis en De Ronde Venen. Het wordt een groene wijk met een ruime variatie in woningen. In totaal staan in De Maricken straks maximaal 978 woningen, evenredig verdeeld over fase 1 en 2. Ongeveer de helft van de woningen uit fase 1 is reeds bewoond of in aanbouw. De laatste woningen van deze 1e fase worden naar verwachting in 2021 opgeleverd.

Op de foto: v.l.n.r. N. Omari (Syntrus Achmea Real Estate & Finance), H. Janssen (BPD Ontwikkeling), wethouder Schuurs, E. Bouwman (Blauwhoed Participaties), B. Bax (Zondag Ontwikkeling) en J. Karel (Van de Klok Wonen)

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal