Succesvolle Bewust Veilig Dag 2022

31 maart 2022

Veiligheid krijgt bij Van de Klok prioriteit nummer 1. Soms wel een lastig punt, als daarmee de planning of kosten van een project in het geding komen. Om de prioriteit voor veiligheid extra kracht bij te zetten, namen we dit jaar vanuit alle divisies van Van de Klok deel aan de Bewust Veilig Dag op woensdag 30 maart.

Bewust Veilig Dag

Veiligheid gaat over mensenlevens en gezondheid, en krijgt dus altijd voorrang. Wist je dat in de bouwsector de meeste dodelijke slachtoffers vallen? Belangrijk dus om je altijd bewust te zijn van risico’s en gevaren. Niet alleen tijdens je werkzaamheden, maar ook voor en nadat je aan het werk bent.

Met deze boodschap onder de arm, natuurlijk voorzien van de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen, brachten de directieleden van Van de Klok tijdens de Bewust Veilig Dag een bezoek aan de bouwplaatsen en de materieeldienst. Ze werden vergezeld door de productiehoofden van Van de Klok, leden van de gemeenschappelijke ondernemingsraad en de HR-adviseurs.

In een presentatie werd dieper ingegaan op ongevallencijfers, de recent ingevoerde KlokSlagen voor Veiligheid kwamen aan bod, een aantal cases werd uitgelicht en collega’s werden uitgedaagd om actief deel te nemen aan een rondetafelgesprek over veiligheid. Ter afsluiting van ieder bouwplaatsbezoek, deed de directie nog een ronde over de bouwplaats om ook met co-makers het gesprek over veiligheid te voeren.

Veiligheid is voor Van de Klok natuurlijk niet alleen belangrijk tijdens de Bewust Veilig Dag; alle 365 dagen van het jaar staat veiligheid op nummer één. Zo zijn we vorig jaar een bedrijfseigen veiligheidscampagne gestart en maken we ook tijdens de dagelijkse werkzaamheden bewuste keuzes voor veiligheid. Want, zo luidt het credo: bij Van de Klok werken we veilig, of we werken niet.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal