Ton van de Klok en Rob Vester (SAREF) ondertekenen tijdens de Provada

Syntrus Achmea RE&F verwerft omvangrijke woningportefeuille van Van de Klok en Novaform

31 mei 2017

Syntrus Achmea Real Estate & Finance koopt namens een van haar klanten 355 middeldure huurwoningen van Van de Klok en Novaform Vastgoedontwikkelaars. De portefeuille bestaat uit 190 eengezinswoningen en 165 appartementen in Amsterdam, Nijmegen, Den Bosch, Tilburg, Best, Waalre, Oosterhout en Leerdam, die tussen 2017 en 2020 worden gerealiseerd.

Tegelijkertijd verkoopt Syntrus Achmea RE&F namens de klant een grondportefeuille van achttien hectare in Noord-Brabant en Gelderland aan de grondbank van Van de Klok en Novaform. Deze portefeuille past niet meer in de beleggingsstrategie van de klant. Daarnaast ontvangt de klant een kooprecht op nog eens 250 grondgebonden woningen van de ontwikkelaar. De transactie is vanmiddag bekendgemaakt op de vastgoedbeurs Provada in Amsterdam.

De 190 eengezinswoningen in Nijmegen, Tilburg, Best en Leerdam hebben een grondoppervlakte van gemiddeld 122 vierkante meter. De 165 appartementen in Amsterdam, Den Bosch, Waalre en Oosterhout meten tussen de 73 en 82 vierkante meter. De woningen worden energiezuinig uitgevoerd, waardoor huurders een lagere energierekening hebben. De exacte hoogte van de huren wordt bekendgemaakt bij de start van de verhuur, een half jaar voor de oplevering.

“De vraag naar middeldure huurwoningen is groot in Nederland, zowel bij woningzoekenden als bij institutionele beleggers”, zegt Rob Vester, director van het Ontwikkelingsbedrijf van Syntrus Achmea RE&F. “Wij zijn verheugd dat we met deze omvangrijke transactie de belangen van onze klant optimaal kunnen bedienen, waarbij we tegelijkertijd acht grote en kleine gemeenten helpen aan moderne, betaalbare en energiezuinige woningen.”

"Een unieke deal", vertelt algemeen directeur Edwin Kolkhuis Tanke van Novaform. “We werken al jaren prettig samen met Syntrus Achmea RE&F, maar deze overeenkomst tilt de samenwerking naar een hoger niveau. We versterken elkaar hierdoor en onze projecten krijgen een 'vliegende start'. Met Syntrus Achmea RE&F bepalen we de kaders en maken vervolgens een aanbieding op maat. De exacte uitwerking van het plan volgt pas later. De woningen in Rijzertlaan Den Bosch en Wonen Hartje Waalre zijn hier een uitzondering op. Deze zijn al volledig uitgewerkt, omdat de bouw binnenkort van start gaat.”

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal