Tekenmoment voor realisatie 37 huurwoningen in Zuiderveld

27 maart 2023

Afgelopen week hebben wij samen met woningcorporatie Portaal de handtekening gezet onder de overeenkomst voor de realisatie van project Zuiderveld fase 3. Deze bestaat uit 37 nieuwe huurwoningen in de wijk Zuiderveld in Nijmegen aan de noordkant van de Waal. Namens Van de Klok waren projectontwikkelaar Jochem Nass en directeur Wonen Stefan van Duijnhoven aanwezig. Vanuit Portaal schoven directeur Vastgoed Marlies Krol en projectontwikkelaar Jan-Willem Lekkerkerker aan voor het tekenmoment.

Samenwerken

De 37 woningen in de nieuwe woonbuurt Zuiderveld zijn in 3 blokken verdeeld en krijgen een traditionele uitstraling. Zuiderveld fase 3 is een vervolg op de vorige succesvolle samenwerking tussen Van de Klok en Portaal. Fase 2c bestond uit 42 huurwoningen die Van de Klok voor de zomer heeft opgeleverd aan Portaal. Die fase was in ‘no time’ verhuurd en bewoners zijn erg blij met hun woning en nieuwe buurt.

"We zoeken steeds meer naar een bredere samenwerking en ‘vaste partners’, zoals corporaties in Nijmegen. Hierdoor kunnen we snel schakelen, omdat we goed op elkaar zijn ingespeeld”, geeft Stefan van Duijnhoven aan. “We kennen elkaars werkwijzen goed en weten wat wel en wat niet mogelijk is.” Vanuit zowel Van de Klok als Portaal was het dan ook logisch om met Zuiderveld fase 3 een vervolg te geven aan deze soepele samenwerking tijdens fase 2.

Betaalbare conceptwoningen op maat

De vraag naar betaalbare, sociale huurwoningen is groot. Deze worden bij Zuiderveld fase 3 wederom gerealiseerd door gebruik te maken van BaseHome - het eigen woningconcept van Van de Klok – en de mogelijkheden binnen dit concept. De BaseHome woningen zijn met name geschikt voor een- en tweepersoonshuishoudens, maar ook voor kleine gezinnen. Hiermee voorzien de woningen in een grote behoefte in regio Nijmegen.

Marlies Krol: “De groep een- en tweepersoonshuishoudens die op zoek is naar woonruimte is de afgelopen jaren enorm gegroeid in de regio. Dat heeft te maken met gezinsverdunning, maar ook met jongeren die als starter geen woonruimte kunnen vinden. Daarvoor moeten we meer bouwen. Daarom zijn we erg blij met deze samenwerking en we aan de grote vraag mede invulling kunnen geven. In Zuiderveld zijn al veel koopwoningen gerealiseerd, maar het aandeel sociale huurwoningen blijft nog wat achter. “Voor de wijk is het belangrijk en goed dat die er nu wel komen”, benadrukt Marlies. “Ook voor de toekomst van de stad Nijmegen, die een ongedeelde stad wil zijn met een goede balans tussen sociale huur-, vrijesector- en koopwoningen. In een ontwikkeling als Zuiderveld heb je de kans om een gedifferentieerde wijk neer te zetten, waar iedereen een plek kan vinden en waarmee we bijdragen aan goed samenleven binnen de wijk. Daar zijn wij bij Portaal heel blij mee.”

In Zuiderveld realiseert Van de Klok ook nieuwbouwproject Wonen op de Set. De derde fase van dit project (Wonen op de Set – Take 3) gaat in 2 delen in verkoop. Het eerste deel bestaat uit 37 koopwoningen en gaat dit voorjaar in verkoop. Meer informatie is te vinden op de projectwebsite.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal