Projectontwikkelaar Quita Cheung is blij met haar waterstofauto Toyota Mirai

Toyota Mirai, een auto van de toekomst!

20 oktober 2021

Waterstofauto’s?! Veel automerken zijn zo’n vijftien jaar geleden gestart met onderzoek naar hoe een brandstofcel in een auto energie opwekt om te rijden. Ook Toyota, die is lekker aan de weg aan het timmeren met zelfs al een tweede generatie auto’s van de toekomst. Onze projectontwikkelaar Quita Cheung rijdt rond in de eerste generatie ‘Mirai’. En laat ‘Mirai’ nu ook ‘toekomst’ betekenen in het Japans... Maar waarom kiest Van de Klok voor een waterstofauto in haar leasevloot?

Bijna iedereen kent inmiddels het belang van MVO. De bouwopgave in Nederland laat zien dat we in 2030 ongeveer een miljoen nieuwe woningen moeten hebben gebouwd mét een CO2-reductie van 55%. Dat is een forse opgave! Gelukkig zijn wij goed op weg als het gaat om duurzaam bouwen. We zijn serieus en structureel bezig met onderwerpen als klimaatadaptatie en circulair bouwen. Wat dit met de waterstofauto te maken heeft? De vermindering van CO2-uitstoot! Wij monitoren de CO2-uitstoot van onze eigen werkwijze en houden rekening met de CO2-uitstoot in de gehele keten. Op onze bouwplaatsen zie je steeds vaker bouwketen met zonnecollectoren en gebruiken we ledverlichting. Ook is ons kantoor BREEAM-Excellent gecertificeerd. Alle aandacht voor dit thema dus!

En ja, de keuze voor een waterstofauto in onze leasevloot is maar een topje van de ijsberg. Bedenk dat die ijsberg héél snel gesmolten is als je er helemaal niets aan doet. Quita is blij met haar auto. “De actieradius verschilt per rijmoment maar gemiddeld bereik ik 370 km. Er is niet altijd een tankstation in de buurt en er zijn nog regelmatig storingen of onderhoudsproblemen aan de waterstoftankstations. Kan ik de Mirai hierdoor niet gebruiken, dan wordt dat goed opgelost door de leasemaatschappij, zij zorgen dan voor een leenauto. Dat zijn wel ‘dingetjes’ waarmee je rekening moet houden, en je moet vooral ook niet vergeten vooruit te plannen. Maar als het om de prestatie van de auto gaat, ben ik enthousiast en neem ik dit alles voor lief”, aldus Quita.

Om een emissievrije toekomst te genereren is waterstof onmisbaar en een prima alternatief voor fossiele brandstoffen. In Nederland kun je op dit moment op tien plaatsen tanken en er liggen plannen klaar voor nog eens twintig waterstoftankstations door heel Nederland.

Dit is een nieuw initiatief op weg naar een duurzame toekomst. Het levert een bijdrage om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Nou, vooruit dan; een kleine bijdrage…☺

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal