Joost Gerrits van KlokGroep reikt de eerste BE O bottle uit aan bewoners Thom Broekman en Kelly Gloudemans

Uitreiking eerste BE O bottle waterflessen bij sleuteloverdracht

29 november 2019

Vrijdag 29 november was het dan eindelijk zover voor de eerste bewoners in Cluster 6 van ’t Hof van Campe in Ewijk. De officiële sleuteloverdracht vond plaats bij de oplevering van hun nieuwbouwwoning. De overdracht kreeg een extra bijzonder én duurzaam tintje; de uitreiking van de eerste BE O bottle waterflessen.

Een nieuwe woning is een mooie mijlpaal en een memorabel moment. Een moment dat ook symbool staat voor verandering. Om deze verandering samen te vieren, ontvingen de bewoners van ’t Hof van Campe in Ewijk bij hun huissleutels twee BE O bottle waterflessen. De BE O bottle staat ook symbool voor verandering, maar dan op het gebied van de productie van plastic.

Een olievrije wereld

Bijna al het plastic op de wereld (99%) is gemaakt van olie. De BE O bottle is gemaakt van suikerriet restmateriaal, in plaats van olie, en versnelt daarmee de transitie naar het nieuwe, goede plastic. Het nieuwe plastic is gemaakt van hernieuwbare grondstoffen zoals suikerriet, cassave en algen. Olie blijft waar het hoort, diep onder de grond en BE O bottle zet hiermee een concrete stap naar een olievrije wereld waar Van de Klok graag aan bijdraagt. Kopers van onze nieuwbouwwoningen krijgen daarom bij de sleuteloverdracht voortaan twee BE O bottle waterflessen in een fraaie verpakking cadeau.

Nijmeegse roots

Al het goede komt uit Nijmegen? Voor wat betreft de startup BE O bottle klopt dat zeker. De uitvinder van de waterfles, Damir Perkic, werkte zelf jarenlang in de plastic-industrie en baalde flink van het oliegebruik. Samen met zijn compagnon Wouter Moekotte ontwikkelde hij een slimme manier om duurzame plastic producten te produceren uit natuurlijke, hernieuwbare materialen. De BE O bottle zag het eerste levenslicht in Nijmegen en is hard op weg om de rest van Nederland, en wat Van de Klok betreft, de wereld te veroveren!

Meer weten over nieuwbouwproject 't Hof van Campe? Klik dan HIER.

Meer weten over de BE O bottle? Kijk dan HIER.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal