Van de Klok bij events voor scholieren

13 april 2023

Bij Van de Klok vinden we het belangrijk om scholieren en jongeren te enthousiasmeren voor werken in de bouw en techniek. Daarom zijn we betrokken bij allerlei initiatieven en activiteiten vanuit het onderwijs om de jeugd kennis te laten maken met de technische beroepen. De afgelopen weken namen we deel aan maar liefst vier events voor scholieren!

VMBO On Stage – Beroepenfeest

Tijdens het beroepenfeest van VMBO On Stage op 21 maart, gingen onze collega’s Harm Poos, Max Wessel en Rik Cillessen in gesprek met VMBO-leerlingen en vertelden ze hoe het is om in de bouw te werken. Er werden leuke gesprekken gevoerd en contacten gelegd!

VMBO On Stage – Doe Dag

Een aantal van de scholieren had zich naar aanleiding van de kennismaking op het beroepenfeest, ook opgegeven voor de Doe Dag bij Van de Klok. Hen zagen we op 6 april terug op de bouwplaats van nieuwbouwproject Loyd in Nijmegen. Daar vingen collega’s Ivo en Erik de jongens en meiden op zodat ze konden zien hoe dat er in de praktijk nou aan toe gaat. Dat ging van opdrachten uitvoeren en speuren in 3d-tekeningen van het projecten, tot aan een rondleiding over de bouw en samenwerken met een waterpasinstrument.

Top2Do Xperience

Op 30 maart vond het Top2Do Xperience plaats in de Hubertushal in Nijmegen. Het event wordt georganiseerd door Sterk Techniek en heeft als doel om leerlingen uit het derde leerjaar kennis te laten maken met bedrijven en beroepen in de regio. Onze BIM-collega’s Twan, Bob en Jeroen waren aanwezig en gaven de scholieren van een aantal Vmbo’s uit de regio Nijmegen een kijkje in de nieuwste ontwikkelingen van 3d-modellering in de bouw. Met VR-brillen konden ze door virtuele bouwtekeningen lopen en ze kregen uitleg over de rol van BIM tijdens het bouwproces.

Girls’ Day

Samen met het Citadel College in Nijmegen, organiseerden we op 6 april de jaarlijkse Girls’ Day bij Van de Klok. Tijdens Girls’ Day openen bedrijven hun deuren om meiden tussen de 10 en 15 jaar kennis te laten maken met bèta, techniek en IT. Het aandeel vrouwen in die sectoren is namelijk nog erg laag. Een groep van 12 meiden in de leeftijd van 13 en 14 jaar, kwam in de ochtend naar kantoor en kreeg van stagiaire Bran en collega’s Floor en Nienke uitleg over hun stage en beroepen bij Van de Klok. Een leuke Kahoot-quiz over vrouwen in de techniek maakte de presentatie compleet. Na de lunchpauze vertrok de groep naar de bouwplaats van Park Avenue in Nijmegen, waar ze zelf mochten metselen en van collega Paul een aantal leuke opdrachten in de bouwkeet kregen.

Allerlei activiteiten dus, om scholieren te enthousiasmeren voor het werken in de bouw. Leuk om in contact te komen met zo veel enthousiaste leerlingen, hopelijk houden we contact en zien we ze over een tijdje terug voor een stage of zelfs een baan bij Van de Klok!

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal