vlnr: Jasper Karel (Van de Klok) en Joris Verbeek (Woningstichting Maasdriel)
de koop- en huurwoningen (tussenwoningen)

Van de Klok bouwt sociale huurwoningen voor Woningstichting Maasdriel

14 februari 2023

Velddriel krijgt er in 2024 twaalf sociale huurwoningen bij. Op 13 februari jl. hebben Joris Verbeek, directeur-bestuurder van Woningstichting Maasdriel en Jasper Karel, directeur Wonen bij Van de Klok, in carnavalsoutfit vanwege de naderende carnaval, hiervoor de samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

De 12 sociale huurwoningen maken deel uit van de derde fase in nieuwbouwplan Het Voorste Veld. De gehele ontwikkeling zorgt met zowel koop- als huurwoningen over een periode van circa 8 jaar voor een toename van ongeveer 120 nieuwe woningen in Velddriel.

Van samenwerking naar realisatie

Woningstichting Maasdriel breidt de voorraad sociale huurwoningen uit. Voor Van de Klok betekent het project met 12 huurwoningen en 28 koopwoningen weer een mooie stap in nieuwbouwplan Het Voorste Veld. Maar er is nog meer reden tot tevredenheid. Van de Klok en Woningstichting Maasdriel hadden namelijk al afspraken gemaakt, toen kort daarna de oorlog in Oekraïne uitbrak en de bouwprijzen extreem stegen. Dit had tot gevolg dat deze afspraken niet meer realistisch waren en de realisatie van het project in gevaar kwam. De beide partners zijn hierover met elkaar in gesprek gegaan. “We waren het er direct over eens dat - gezien het nijpende woningtekort - het belang van realisatie vooropstaat. We hebben beiden het volkshuisvestelijk belang vooropgezet en kwamen daardoor snel tot overeenstemming. Transparantie, wederzijds vertrouwen en denken vanuit partnerschap hebben ervoor gezorgd dat we eruit zijn gekomen. Daardoor kunnen we nu snelheid maken naar realisatie. Dat is mooi en ik ben trots op deze goede samenwerking”, zegt Joris Verbeek.

Oplevering in 2024

In het tweede kwartaal van 2023 starten wij met de bouw van de 12 sociale huurwoningen. De verwachting is dat begin 2024 de huurwoningen worden opgeleverd. De woningen krijgen energielabel A+++ die aan alle duurzaamheidsvereisten voldoen. De architectuur kenmerkt zich door speelse variatie in de voorgevels. Elke woning heeft daardoor een eigen karakter.

Momenteel is de vierde – en laatste – fase van Het Voorste Veld in voorbereiding. Deze fase gaat naar verwachting in het voorjaar in verkoop en bestaat grotendeels uit rijwoningen en enkele twee-onder-een-kapwoningen. Een deel van de woningen wordt aangeboden met KoopStart.

Wil je meer weten over de koopwoningen in dit nieuwbouwproject, schrijf je dan in om op de hoogte te blijven.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal