Edo Oude Rikmanspoel van Asselux is blij met de samenwerking
Keratop Tec-Board is opgebouwd uit een XPS cementgebonden drager en een keramische topafwerking
Het paneel is van groot formaat en heeft een mooie moderne uitstraling
Bij Sanyfix plaatsen we de Keratop panelen over het bestaande tegelwerk
De panelen zijn geschikt voor zowel wand- als vloerafwerking

Van de Klok en Asselux: een prima stel voor BKT-renovaties

30 juni 2021

Voor ons BKT-renovatieconcept Sanyfix maken we bij Van de Klok gebruik van unieke, lichtgewicht panelen van het bedrijf Asselux. Het geheim achter het succes van de combinatie Van de Klok en Asselux? Allebei kijken we eerst naar de vragen uit de markt en vervolgens gaan we gedreven op zoek naar effectieve en efficiënte oplossingen. Edo Oude Rikmanspoel, mede-eigenaar van Asselux, is erg blij met onze samenwerking. Net zoals wij, natuurlijk.

Asselux is ontstaan uit het bedrijf Asschert, een traditioneel (af)bouw- en tegelzettersbedrijf. Van daaruit heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van semi- en prefab afbouwsystemen, waaronder de Keratop Tec-Board panelen. “Onze Keratop panelen zijn ontwikkeld vanuit de kennis van vroeger”, legt Edo uit. “Het traditionele tegelzetten bij BKT-renovaties ging naar ons idee niet snel genoeg, en het zorgde voor veel overlast. Dat moest beter kunnen.” Het resultaat is een lichtgewicht prefab paneel van hardschuim met een grootformaat keramische tegel als afwerking. Precies de eigenschappen die we bij Van de Klok zochten voor ons BKT-renovatieconcept Sanyfix.

Van de Klok heeft meer aandacht voor de eindgebruiker.

Elkaars kwaliteiten benutten

Edo is erg te spreken over Sanyfix, vooral ook over de manier waarop wij de Keratop panelen toepassen en erover communiceren: “De filmpjes over Sanyfix, eentje voor zakelijke klanten en eentje voor bewoners, zijn geniaal. Daarmee heeft Van de Klok meer aandacht voor de eindgebruikers dan andere aanbieders.”

Zaken waar we vanuit Van de Klok bij de toepassing van de panelen tegenaan lopen, pakt Asselux voortvarend op. Edo: “Onze eigen instructeurs hebben de vaklieden van Van de Klok opgeleid, zodat ze in de praktijk konden ervaren welke problemen zich kunnen voordoen, en vooral welke voordelen het werken met de Keratop panelen met zich meebrengt. Doordat wij heel veel sparren met onze partners en de vaklieden, wordt het product alsmaar beter.” Dit heeft er al toe geleid dat de panelen inmiddels ook circulair toe te passen zijn.

Optimaal voordeel

De Keratop panelen zijn geschikt voor zowel wand- als vloerafwerking. Het is een samengesteld product met een XPS cementgebonden drager en een keramische topafwerking, passend bij de bestekken die woningcorporaties meestal voorschrijven bij BKT-renovaties. “Snel, eenvoudig en overlastbeperkend toe te passen”, benadrukt Edo. “Binnen enkele dagen is een verouderde badkamer, keuken of toilet omgetoverd tot een mooie, eigentijdse ruimte. Gecertificeerd met een CE-markering, onderhoudsarm, hittebestendig, krasvast en zuur-, vlek- en uv-bestendig.”

Verschillende overlastgevende disciplines, zoals slopen, stukadoren en zagen, zijn niet meer nodig. “Het paneel is snijdbaar en kan toegepast worden op elke ondergrond, mits die voldoende vast zit. Spanning- en scheuroverbruggend, ook als het verloop van een vloer of muur niet helemaal recht is.” Een ander voordeel: iedere allround vakman of -vrouw kan werken met deze panelen, terwijl traditioneel tegelzetten een echt specialisme is. Het resultaat is ook gewoon mooi. Op de vraag of Edo de panelen ook in zijn eigen huis heeft, antwoordt hij volmondig: “Zeker!”

Lees meer over Sanyfix ›

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal