Thijs Pleijhuis

Verkoop circulaire sloopmaterialen markeert aftrap project Hazenpark

In de bruisende wijk Hazenkamp in Nijmegen gaat binnenkort de schop in de grond voor de nieuwe woonbuurt Hazenpark. Dit unieke en duurzame project biedt centraal wonen in een groene buurt en omgeving. De aanstaande sloop van bestaande gebouwen is de start van dit opvallende initiatief, waarbij herbruikbare materialen te koop worden aangeboden. De opbrengsten komen vervolgens ten goede aan de wijk.

Circulaire sloop en hergebruik materiaal

In februari start Van de Klok, in samenwerking met Lagemaat uit Heerde, met de circulaire sloop van de huidige bebouwing op de locatie van project Hazenpark (Sint Hubertusstraat 10, Nijmegen). Deze sloop creëert ruimte voor ongeveer 185 nieuwe stadse en industriële woningen.

Om de ecologische impact te verminderen, hanteren Van de Klok en Lagemaat een circulair sloopbeleid, waarbij vrijkomende materialen zoveel mogelijk worden hergebruikt. Hierdoor wordt het gebruik van nieuwe grondstoffen geminimaliseerd en afval teruggedrongen. Een deel van deze circulair gesloopte materialen zal hergebruikt worden in het project.

Kijkdagen voor geïnteresseerden

Door het aanbieden van de gedolven materialen aan geïnteresseerden, krijgen deze materialen een tweede leven. Dit betreft onder andere lampen, deuren, brandhaspelslangen en meer. Een overzicht van (een deel van) de beschikbare materialen is te vinden op de website https://www.hazenpark.nl/verkoop-circulaire-sloopmaterialen/.

Ben je geïnteresseerd in de vrijgekomen materialen uit de bestaande bouw? Op vrijdag 2 en zaterdag 3 februari organiseren wij kijkdagen tussen 10.00 en 15.00 uur. Tijdens deze dagen kun je bieden op een selectie van beschikbare materialen. De materialen worden gegund aan de hoogste bieder. De opbrengst van de verkoop zal ten goede komen aan de wijk.

Wij nodigen jullie van harte uit op vrijdag 2 of zaterdag 3 februari en hopen samen zoveel mogelijk materialen een tweede leven te geven. Koffie en thee staan klaar!

Praktische informatie:

  • Datum: vrijdag 2 en zaterdag 3 februari, 10.00 - 15.00 uur
  • Locatie: Sint Hubertusstraat 10, 6531 LB Nijmegen
  • Toewijzing aan de hoogste bieder
  • Betreden op eigen risico
  • Materialen worden op een later moment gedemonteerd door sloper
  • Ophaalmomenten worden met koper afgestemd
  • Geen garantie op gedemonteerde materialen
  • Uitsluitend directe betaling mogelijk

Informatie

Naar verwachting gaan de eerste woningen van dit project in het tweede kwartaal van 2024 in verkoop. Op de hoogte blijven over Hazenpark kan via de projectwebsite.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal