Ton Jansen en Henk Voskuilen planten een wintereik namens Lindenholt Groen
De wintereik verplaatst van het bouwterrein St. Agnetenweg naar Park Lindenholt
Impressie tuinaanzicht nieuwbouw St. Agnetenweg
De kersenboom en de kleine wintereik staan op hun nieuwe plek in Park Lindenholt
Park Lindenholt krijgt er nieuwe 'bewoners' bij

Vijf bomen verplaatst van St. Agnetenweg naar Park Lindenholt

20 januari 2023

De voorbereidende werkzaamheden voor het nieuw te bouwen woonzorgcentrum aan de St. Agnetenweg Nijmegen in opdracht van woningcorporatie Woonwaarts en zorgorganisatie De Waalboog zijn gestart.

Samenwerken

De goede samenwerking tussen Lindenholt Groen, de gemeente Nijmegen, Van de Klok en het bewonersoverleg Lindenholt heeft geresulteerd tot het verplaatsen van 2 kleine eikenboompjes, 1 wat meer uit de kluiten gewassen eik en 1 kers. Vandaag was het zover en zijn deze bomen naar hun nieuwe stek in Park Lindenholt gegaan. “We hebben met elkaar een mooi resultaat neergezet en op deze manier geef je de natuur een tweede kans” aldus Kees de Ruwe, initiatiefnemer namens Lindenholt Groen.

Duurzaamheid is voor Van de Klok een van de drie belangrijkste MVO-pijlers. De eindgebruiker van onze projecten staat centraal in onze dagelijkse bedrijfsvoering. Daar is het behoud van de natuur onderdeel van.

De gemeente Nijmegen pleit al jaren voor woon- zorgvoorzieningen in alle wijken zodat mensen oud kunnen worden in hun eigen omgeving met de zorg en faciliteiten die zij daarbij nodig hebben.

In deze wijk in Nijmegen is de nieuw te bouwen woonvoorziening aan de St. Agnetenweg dan ook zeer welkom omdat er in Lindenholt niets is. 

Inmiddels zijn voor de bouw van dit woonzorgcomplex de sloopwerkzaamheden nagenoeg afgerond en starten we de voorbereidende werkzaamheden op. Naar verwachting wordt aan het einde van het tweede kwartaal gestart met de bouw van het woonzorgcentrum. Ongeveer een jaar later zal de oplevering aan Woonwaarts plaatsvinden. Daarna verhuurt Woonwaarts de wooneenheden aan De Waalboog. Ook buurtbewoners met een zorgvraag kunnen dan een beroep doen op de zorg en faciliteiten van De Waalboog.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal