Vóór oplevering volledig woonklaar: Kerkwijk in Didam heeft de primeur

Bij nieuwbouwproject Kerkwijk in Didam zijn onlangs de eerste woningen opgeleverd met het vernieuwde Woonklaar-concept. Werden voorheen de woningen ná oplevering pas woonklaar gemaakt; nu worden al vóór oplevering de wanden in de gewenste kleur afgewerkt, de vloeren gelegd en de raamdecoratie bevestigd. Zelfs de keuken is klaar voor gebruik. De toekomstige bewoners ontvangen de sleutel en kunnen direct verhuizen.

Gemak en ruime keuzes

Een hele zorg minder, vinden Gerard en Cynthia, die hun nieuwe woning in Didam volledig woonklaar hebben laten opleveren. Tijdens hun afspraken in woonbelevingscentrum LIV konden ze ook bij de adviseur van Woonklaar langs. Ze waren snel overtuigd van de voordelen: “We hebben voor Woonklaar gekozen vanwege het gemak. We hoefden niet naar derde partijen te zoeken en de geboden keuzes in LIV waren ruim.” Omdat ze de afwerking van wanden, vloeren en het plaatsen van de raamdecoratie helemaal uit handen gaven, hoefden ze zelf niet meer te klussen.

De ondersteuning en advisering vanuit LIV bij het maken van de keuzes hebben ze als prettig ervaren, vertelt Gerard. “De begeleiding was zeer vriendelijk en ter zake kundig. Ook de showroom in LIV ziet er keurig uit, met een ruim assortiment om uit te kiezen.” In woonbelevingscentrum LIV troffen zij een compleet scala aan tegel-, PVC-, laminaat- en tapijtvloeren, een spectrum aan kleuren voor op de wand en diverse soorten raamdecoratie.

Sneller verhuizen door slimmere processen

Gerard en Cynthia kozen niet alleen hun wandafwerking, vloeren en raamdecoratie uit in LIV; ook voor hun keuken slaagden zij in het woonbelevingscentrum. De keuken wordt normaal gesproken gemonteerd als de sleutel al in ontvangst is genomen, maar in de nieuwe werkwijze wordt deze ook al voor oplevering geplaatst. Zonder dat het ten koste gaat van de bouwtijd.

Een koper hoeft zich alleen nog maar bezig te houden met de verhuizing

“Een slimme inrichting van de processen en goede samenwerking met alle collega’s en partners aan de achterzijde, laten de koper aan de voorzijde profiteren van tijdswinst en minder regelwerk,” legt Fred Burgers uit, die bij Van de Klok Wonen als klantmanager verantwoordelijk is voor een optimaal proces voor kopers. “In de tijd dat een koper normaal gesproken bezig is met plannen, afstemmen en communicatie met verschillende leveranciers, hoeft hij zich door de nieuwe werkwijze alleen nog maar bezig te houden met het regelen van de verhuizing.”

Financieel voordelig

Na de oplevering kan een koper direct zijn nieuwbouwwoning betrekken. Wat op financieel gebied gunstig uitpakt, vanwege het wegvallen van de dubbele woonlasten. “Bovendien is het merendeel van de Woonklaar-producten mee te financieren in de hypotheek, wat het een bereikbaar en betaalbaar concept maakt.”

Na het uitkiezen van alle gewenste Woonklaar-onderdelen en het wachten tijdens het woonklaar afwerken, was de oplevering van hun woning vorige week een belangrijk moment voor Gerard en Cynthia. Met het resultaat van de gekozen afwerking zijn ze heel gelukkig: “We zijn hier zeer tevreden over en we hebben geen verbeterpunten.”

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal