Impressie zoals de woongebouwen in Lankforst eruit gaan zien

Woonwaarts kiest voor 'Leven in Lankforst'

In opdracht van Woningcorporatie Woonwaarts zijn wij, samen met Hagemans geselecteerd voor de wijkvernieuwing in Lankforst. Als combinatie Hagemans-Van de Klok gaan wij onder de naam 'Leven in Lankforst' in deze Nijmeegse wijk aan de slag met vijf gedateerde maisonnetteflats. “We werken hier samen aan een toekomstbestendige en duurzame wijk. Bewoners, Woonwaarts en Leven in Lankforst. Hierbij hebben we niet alleen aandacht voor de woningen zelf, maar juist ook voor de bewoners en de leefbaarheid in de wijk.”, zegt Judith van Hout, wijkregisseur bij Woonwaarts.

Een groep bewoners denkt al een hele tijd intensief met Woonwaarts mee

De overleggen gaan over de plannen en over de leefbaarheid in de buurt. “Bewoners hadden ook een belangrijke stem in de keuze voor de combinatie Hagemans-Van de Klok”, zegt Judith. “Ook maken we met elkaar een speciale nieuwsbrief, waarin we de buurt op de hoogte houden van de plannen en de voortgang. Tijdens het hele project trekken we samen op met de bewoners. Hierdoor weten we dat zij positief tegenover de plannen staan.”


Wat zijn de plannen?

De woongebouwen aan de 43e, 44e en 45e straat krijgen een grootschalige opknapbeurt. Hun bewoners gaan er straks in comfort flink op vooruit. Het woongebouw aan 14e straat wordt helemaal gerenoveerd en krijgt vier bedrijfsruimtes in de plint. De 24 maisonnettes aan de 46e straat maken plaats voor nieuwbouw, waardoor er per saldo zeven nieuwe woningen bij komen. Van Hout: “Door de nieuwbouw ontstaat er een opening in de richting van het Uilenbosje en komt er meteen meer leven en variatie in de wijk. Alle woningen hebben na de werkzaamheden minimaal het energielabel A.”


Afgelopen week keurde de Raad van Commissarissen van Woonwaarts de plannen goed

Dit is inclusief het sociaal plan voor de bewoners van de 14e en 46e straat. Van Hout: “Alle bewoners zijn hiervan op de hoogte. Inmiddels zijn we begonnen met een participatietraject. Als 70% van de bewoners akkoord gaat met de plannen, verwachten we in april 2022 met de werkzaamheden te beginnen. We starten in de 43e, 44e en 45e straat. We zijn in ieder geval tot en met 2023 aan het werk in de wijk.”

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal