Lingendijk, Tiel
Werkzaamheden Lingendijk, Tiel
Werkzaamheden Lingendijk, Tiel

Zeer efficiënt ontwikkel- en realisatietraject bij appartementencomplex in Tiel

26 augustus 2020

Nieuwbouwproject Lingedijk in Tiel krijgt in vlot tempo vorm. Tussen de historische begraafplaats Ter Navolging (1786) en het centraal station is Van de Klok bezig aan het tweede project volgens het Wonivo-concept; een concept dat staat voor maatwerkoplossing met vaste bouwstenen voor appartementen op iedere locatie. Maar dat niet alleen, het concept zorgt ook voor betaalbare appartementen voor een- en meerpersoonshuishoudens, waardoor het bijdraagt de krapte op de woningmarkt terug te dringen.

Deze woningkrapte is een doorn in het oog van menig Nederlander en neemt alleen maar verder toe. Nog steeds is er een tekort aan zo’n 300.000 woningen. Met het Wonivo-concept kunnen we met de input van een aantal vaste co-makers, corporaties en vastgoedbeleggers een appartementencomplex samenstellen dat volledig aansluit bij de behoeften uit de markt. Hierdoor ontstaat een zeer efficiënt ontwikkel- en realisatietraject met zo min mogelijk (faal)kosten en materiaalgebruik. Dit komt ten goede aan de uiteindelijke verkoopprijs waardoor een koopwoning voor een starter meer bereikbaar lijkt. Daarnaast verkort het concept de bouwtijd.

Begin februari is door Van de Klok Milieu de grond gesaneerd en aansluitend is het terrein bouwrijp gemaakt. Vervolgens is in april van dit jaar gestart met het boren van de palen. Op dit moment zijn we bezig met het betoncasco; het plaatsen van de betonwanden op de tweede verdieping. De HSB-elementen worden geplaatst en de metselaars zijn inmiddels ook gestart. De co-makers zoals een loodgieter, elektricien, metselaar en stelleur zijn tegelijk bezig. “En dat gaat goed”, aldus Ton Overdijk, realisatiemanager van dit project. “Ondanks de keur aan co-makers houden we goed rekening met de coronarichtlijnen. De 1,5 meter afstand kunnen we redelijk goed waarborgen en gelukkig heb ik hier nog geen zieken naar huis hoeven sturen".

De bouw loopt lekker door én volgens planning

Aan omgevingsmanagement is natuurlijk ook gedacht. Voorafgaand aan de start van dit project is de Bouwapp gelanceerd. Omwonenden kunnen via hun mobiel of pc met behulp van deze app de stand van de bouw volgen en vragen stellen. Ook voor mogelijk bouwoverlast is deze app een uitkomst. Zo weten we wat er in de buurt speelt en kunnen we daar zo goed als mogelijk rekening mee houden.

Lingedijk bestaat uit 69 huurappartementen en is een consortium van Van de Klok en Zondag Ontwikkeling. 41 appartementen zijn vrije sector huurappartementen en worden in de toekomst verhuurd door Credit Linked. Kleurrijk Wonen gaat de 28 sociale huurappartementen verhuren. Naast dit Wonivo-concept worden er 5 ruime koopwoningen gerealiseerd. Deze woningen zijn inmiddels allemaal verkocht. De oplevering van Lingedijk wordt in het tweede kwartaal van 2021 verwacht.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal