Avenu 1895 - Boulevard Heuvelink, Arnhem
Avenu 1895 - Boulevard Heuvelink, Arnhem
Avenu 1895 - Boulevard Heuvelink, Arnhem
Avenu 1895 - Boulevard Heuvelink, Arnhem
Avenu 1895 - Boulevard Heuvelink, Arnhem
Avenu 1895 - Boulevard Heuvelink, Arnhem
Avenu 1895 - Boulevard Heuvelink, Arnhem

Avenu 1895 - Boulevard Heuvelink, Arnhem

ReferentieBinnenstedelijkTransformatie
40 lofts + 123 appartementen met parkeerkelder


Aan Boulevard Heuvelink, op het achterterrein van het voormalige Rijn-IJsselcollege tussen het monumentale schoolgebouw en de Van Verschuerwijk, is door Van de Klok en Draisma gewerkt aan het nieuwbouwproject Avenu 1895. Het nieuwbouwproject aan de B.P. Verschuerstraat en Van Oldebarneveldtstraat bestaat uit 123 moderne nieuwbouwappartementen inclusief parkeergarage nabij het centrum van Arnhem en is volledig bestemd voor de vrije verhuursector. De appartementen zijn verdeeld over vier woonblokken en gelegen rondom een aantrekkelijke binnentuin. De voormalige ambachtsschool wordt omgetoverd tot 40 luxe lofts in de vrije huursector.

Een van de grote kwaliteiten van ‘Avenu 1895’ is dan ook de fraaie, hoogwaardige binnentuin. Iedereen die hier straks woont, ervaart de ruimte tussen de gebouwen. Ook voorbijgangers kunnen de tuin in wandelen en het blok doorkruisen. Het wordt een prettig verblijfsgebied, mede door de realisatie van een parkeergarage onder de woonblokken. Tegelijkertijd voorkomt deze privégarage dat de parkeerdruk in de wijk toeneemt door de gerealiseerde woningen.

Inbo architecten zorgde voor het ontwerp. Het resultaat is een moderne invulling van het gebied met vier gebouwen, opgetrokken uit ambachtelijk metselwerk. Het woonblok dat centraal in de binnentuin is gelegen, onderscheidt zich door de witte, gestucte buitengevel die op termijn zal begroeien. En een ander gebouw valt op door een bijzonder architectonisch hoogte-element bovenop het gebouw, een licht accent met veel glas en aluminium.

Fase 1: Unieke lofts met karakter

De voormalige ambachtsschool aan Boulevard Heuvelink werd gebouwd in 1895, vandaar de projectnaam. Het pand onderging van binnen een ware metamorfose, maar de markante herkenningspunten die herinneren aan vervlogen tijden zijn behouden. Waar vroeger klaslokalen waren, zijn 40 stijlvolle, duurzaam lofts gebouwd die voldoen aan de eisen van deze tijd. Tegelijkertijd blijft de herinnering aan de school levend door de brede gangen, de markante entree en de glas-in-loodramen. Ook zijn de kenmerkende oude lockers bewaard gebleven, net als de historische vloertegels in onder meer de trapportalen.


Fase 2: Gloednieuwe, stijlvolle appartementen

Er zijn 123 moderne nieuwbouwappartementen in de vrije huursector opgeleverd. Deze zijn verdeeld over vier woonblokken en hebben een plek achter de gerenoveerde oude ambachtsschool. Samen met de oudbouw vormt dit nieuwe complex een fraai geheel, met als centraal middelpunt een aantrekkelijke binnentuin. De appartementen zijn hoogwaardig van opzet, zowel op architectonisch als stedenbouwkundig vlak.

De appartementen variëren in indeling en grootte: het woonoppervlak ligt tussen de 51 m2 en 143 m2. Ze zijn duurzaam ontwikkeld en zijn bijna helemaal woonklaar opgeleverd, dus inclusief luxe keuken en fraaie badkamer.

;
Architect
Inbo Architecten
Constructeur
Constabiel
Directievoerder
BPF
Realisatie
VOF DraismaKlok
Oplevering
medio 2020