Grootschalig onderhoud
Grootschalig onderhoud
Grootschalig onderhoud
Grootschalig onderhoud
Grootschalig onderhoud
Grootschalig onderhoud
Grootschalig onderhoud
Grootschalig onderhoud
Grootschalig onderhoud
Grootschalig onderhoud

Grootschalig onderhoud Ridderweide, Tiel

ReferentieUitleggebiedDuurzaamheidRenovatieGroot onderhoud
60 appartementen

Op basis van een projectpresentatie in concurrentie was Van de Klok Totaalonderhoud geselecteerd om plaats te nemen in het bouwteam. In bouwteamverband is groot onderhoud aan 60 appartementen uitgevoerd. Het ging hierbij om een seniorencomplex op een bijzonder locatie in Tiel. In het bouwteam zijn enkele doelen gesteld welke gehaald diende te worden om te kunnen starten met de uitvoering. Enkele doelen waren het behalen van een energie-index tussen 1.2 en 1.4 voor de appartementen, het esthetisch opwaarderen van de buitenzijde van het complex en onderhoud aan de bouwkundige onderdelen.

Groot onderhoud Ridderweide tiel

De werkzaamheden aan de appartementen bestonden uit het saneren van het aanwezige asbest in de kozijnen, vervangen van de draaiende delen, vervangen van de vaste beglazing voor HR++ beglazing, isoleren van de borstweringspanelen, het aanbrengen van CO2 gestuurde ventilatie op basis van een onderdruk-systeem en het aanbrengen van brandvertragende maatregelen.

De werkzaamheden aan het complex bestonden uit het isoleren van de kopgevels aan de buitenzijde welke zijn afgewerkt met een alucopal gevelbeplating, het aanbrengen van 90 stuks PV-panelen op de platte daken en het isoleren van de onderzijde van de 1ste verdiepingsvloer. Ook is er onderhoud gepleegd aan de gevels door het aanbrengen van dilataties en verankeren van het buitenblad. Voor de veiligheid zijn er 2 nieuwe stalen vluchttrappen geplaatst op de koppen van de 2 vleugels.

De uitdaging van dit project was voornamelijk het toegankelijk houden van de woningen terwijl de werkzaamheden werden uitgevoerd.

;
Architect
Bulken Architecten BV
Constructeur
3C Bouwadvies
Directievoerder
SCW Tiel
Realisatie
Van de Klok Totaalonderhoud
Oplevering
Q4 2015