Hof van Overasselt
Hof van Overasselt
Hof van Overasselt
Hof van Overasselt
Hof van Overasselt
Hof van Overasselt

Hof van Overasselt, Overasselt

ReferentieUitleggebiedOptimaatNieuwbouw
12 prefab houten woningen

Van de Klok heeft aan de rand van Overasselt, gelegen aan een park, 12 nieuwbouwwoningen gerealiseerd. 4 sociale huurwoningen zijn bestemd voor woningstichting Oosterpoort. De overige 8 woningen zijn verkocht met een betaalbare koopprijs.

Voor dit project is een samenwerking met Emergo gezocht. Van de Klok Wonen ontwikkelt de woningen en heeft tijdens de realisatie alle infrawerkzaamheden verzorgd. Denk hierbij aan het grondwerk en de fundering. De woningen zijn opgeleverd inclusief een berging en de tuinen zijn voorzien van een erfafscheiding. Aan het straatwerk is ook gedacht. De woningen zijn geplaatst in een hofje om ontmoeting en onderling contact te stimuleren.

De woning bestaat uit een houten constructie die door Emergo op de bouwplaats in elkaar is gezet. Het voordeel hiervan is een zeer korte bouwtijd op locatie nadat de fundering gereed is.

De woningen van Hof van Overasselt hebben een 'schuur-lookarchitectuur' en zijn voorzien van een grote luifel aan de voorzijde. De buitenkant van de woningen bestaan uit verticale eternitdelen waardoor de gevel een kleikleurige en zwart genuanceerde, moderne uitstraling krijgt. De keuken is voorzien van een openslaande deur. Aan de binnenzijde van de woningen zijn de wanden afgewerkt met gipsvezelbeplating en is het plafond afgewerkt met hout.

Qua installatie zijn de woningen voorzien van een ventilatielucht-water warmtepomp met warmteterugwinning. Deze ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgezogen 'vervuilde' warme binnenlucht van de woning om warmte op te wekken (cv-water, tapwater) én blaast weer schone (voorverwarmde) lucht de woning in. De pompen hebben geen buitenunit, wat overlast in de (achter)tuin en op de straat voorkomt.

Parkeren kan aan de voorzijde van de woningen in een parkeerhof.

;
Architect
Van Oord Architectuur & Design | Jim van Oord
Directievoerder
Van de Klok Wonen
Realisatie
Van de Klok Wonen - Emergo
Oplevering
Q3 - 2021