Hofgaerde, Houten
Hofgaerde Houten
Hofgaerde Houten
Hofgaerde Houten

Hofgaerde, Houten

ReferentieWonivoSloop
28 appartementen

Van de Klok ontwikkelt en realiseert 28 appartementen en 39 parkeerplaatsen volgens het Wonivo-concept. Het huidige kantoorpand op deze locatie, voorzien van asbest, is gesloopt.

De appartementen worden woonklaar opgeleverd aan Parzijde en zijn bestemd voor de vrije sector huur. Aan deze appartementen hangt een turnkey-realisatieovereenkomst. De oplevering is in de zomer 2022 en de verhuur van de appartementen zal worden aangeboden door De Keizer Makelaarsgroep en Brecheisen Makelaars.

De bouw van dit complex past niet in de geldende beheersverordening van de gemeente waardoor een bestemmingswijziging benodigd is. Het vergunningstraject wordt doorlopen met een coördinatieregeling. Dit betekent dat de bestemmingsplanwijziging parallel loopt aan het vergunningstraject. Hierdoor wordt er één besluit genomen. Dit resulteert in een behoorlijke tijdswinst in het ontwikkeltraject. De vergunningen zijn inmiddels verleend en de start bouw heeft plaatsgevonden in het derde kwartaal '21.

De uitdaging van deze bouw aan de randweg in Houten is het wegverkeerslawaai. Hiervoor is een hogere waarde aangevraagd omdat de locatie binnen de geluidsbelastende zone van de omliggende wegen ligt. Het treffen van geluidwerende materialen in en op de gevel is van groot belang. Ook hiervoor is de vergunning verleend.

Het Wonivo-concept staat voor maatwerkoplossingen met vaste bouwstenen voor appartementen op iedere locatie. Het zijn betaalbare appartementen voor een- en meerpersoonshuishoudens. Diverse corporaties hebben inmiddels de keuze gemaakt gebruik te maken van Wonivo. Conceptmatig bouwen is dé toekomst.

;
Architect
Lout en Eco Architecten
Constructeur
Adams Bouwadvies
Directievoerder
Van de Klok Bouw & Ontwikkeling
Installatie-adviseur
Breman Zuid BV (W) en Bras Elektrotechniek (E)
Realisatie
Van de Klok Bouw & Ontwikkeling
Oplevering
Q4-2022