Kasteelhof
Kasteelhof
Kasteelhof
Kasteelhof
Kasteelhof

Kasteelhof - fase 2, Druten

ReferentieBinnenstedelijkZorgDuurzaamheidGebiedsontwikkeling
30 huurappartementen, restaurant en kantoorruimte

Van de Klok heeft via een aanbesteding opdracht gekregen voor de nieuwbouw van Kasteelhof fase 2, wat bestond uit een Uit-centrum en kantoren. In overleg met de opdrachtgever, Zorggroep Maas en Waal, is besloten in bouwteamverband het project te herontwikkelen tot 30 huurappartementen in combinatie met kantoorruimte en een restaurant op de begane grondvloer. Het gebouw is in augustus 2013 opgeleverd.

Technische gegevens

Het gebouw bestaat uit een fundering van mortelschroefpalen en ringbalken, de begane grondvloer is gerealiseerd met geïsoleerde kanaalplaten en de bovenliggende vloeren (drie verdiepingen) zijn voorzien van breedplaten.

De dragende wanden zijn voornamelijk uitgevoerd in kalkzandsteen waarbij op de begane grond ook een staalconstructie is benodigd. De lichte scheidingswanden bestaan uit verdiepingshoge Ytong panelen. De gevel is opgetrokken met handvorm metselstenen en geïsoleerd stucwerk.

Elk appartement is voorzien van een prefab balkon met betonnen zijwangen en een aluminium hekwerk. Het platte dak is voorzien van een energiedak als aanvulling op de WKO van fase 1.

;
Architect
Clevis Kleinjans Architecten BNA
Directievoerder
CBB Centraal Bureau Bouwtoezicht
Realisatie
Van de Klok Bouw & Ontwikkeling
Oplevering
Q3 2013