Malvert, Nijmegen
Malvert, Nijmegen
Malvert, Nijmegen
Malvert, Nijmegen
Malvert, Nijmegen
Malvert, Nijmegen
Malvert, Nijmegen
Malvert, Nijmegen
Malvert, Nijmegen
Malvert, Nijmegen

Malvert, Nijmegen

ReferentieBinnenstedelijkDuurzaamheidGroot onderhoudRenovatie
120 maisonettes

In opdracht van Standvast Wonen zijn 5 maisonnettecomplexen (120 maisonnettes) compleet gerenoveerd. De renovatie maakte deel uit van een compleet plan om dit deel van de Malvert, gelegen aan het Maas en Waalkanaal, op te knappen. Van de 11 aanwezige maisonnettecomplexen zijn 6 stuks totaal gesloopt. Op deze posities wordt in een later stadium nieuwbouw gepleegd.

5 maisonettecomplexen

Voordat er gestart kon worden met de nieuwe gevels en indeling van de maisonnettes is de gehele flat gestript. Dit houdt in dat alle kozijnen, ramen, deuren, trappen en binnenwanden zijn verwijderd. Ook zijn alle betonnen wanden en plafonds geheel kaal gebikt. Aan de buitenzijde zijn de dakbedekking, schoorstenen, garagedeuren, kozijnen trappenhuizen en al het voegwerk verwijderd.

De gevels zijn gesloten met HSB-elementen welke zijn voorzien van een blank geadoniseerde aluminium beplating en blank geadoniseerd aluminium kozijnen. In de trappenhuizen zijn gepoedercoate aluminium kozijnen geplaatst. Tussen de maisonnettes in zijn sandwich-elementen geplaatst welke zijn voorzien van een cembrit beplating. De dakranden zijn ook gemaakt van een sandwich paneel waar een plastica plaat op kleur is verlijmd. De gehele buitenschil heeft een opknapbeurt gekregen door de voegen te vervangen, het beton opnieuw te schilderen en nieuwe garagedeuren te plaatsen.

In de maisonnettes is een compleet nieuwe indeling gerealiseerd waarbij nieuwe binnenwanden van gipsblokken zijn geplaatst en de gehele woning is voorzien van nieuwe installaties. Nieuwe trappen zijn geplaatst, een complete badkamer, toilet en keuken en alle wanden en plafonds zijn afgewerkt.

;
Architect
SBH Architecten
Directievoerder
Standvast Wonen
Realisatie
Van de Klok Totaalonderhoud
Oplevering
Q2 2014