Mensa terrein, Nijmegen
Mensa terrein, Nijmegen
Mensa terrein, Nijmegen
Mensa terrein, Nijmegen
Mensa terrein, Nijmegen
Mensa terrein, Nijmegen

Mensa terrein, Nijmegen

ReferentieBinnenstedelijkGebiedsontwikkeling
8 winkels, 12 stadvilla's, 20 appartementen en een parkeerkelder

In Nijmegen is op het voormalige Mensa terrein een nieuw buurtwinkelcentrum gerealiseerd met woongelegenheid. Het nieuwe Mensacomplex aan de Professor van Weliestraat in Nijmegen was de start van het nieuwe gezicht van de wijk Galgenveld.

Galgenveld onder handen genomen

Van de Klok Bouw & Ontwikkeling heeft in de wijk Galgenveld in Nijmegen 8 winkels, 12 stadsvilla's, 20 appartementen (bestaande uit 9 bouwlagen) en een parkeerkelder gerealiseerd. De bestaande bebouwing is gesloopt met uitzondering van het kantoorcomplex, deze is gerenoveerd. Het geheel is versterkt met een nieuwe aanvullende draagconstructie.

Constructie
De dragende wanden zijn uitgevoerd in beton. De keldervloer is een monolithisch afgewerkte betonvloer, de hoger gelegen verdiepingsvloeren zijn breedplaatvloeren met uitzondering van de begane grondvloer van de stadsvilla's en de winkels, deze zijn gerealiseerd d.m.v. een geïsoleerde kanaalplaatvloer.

Gevels
Bij het gehele project is gebruikt gemaakt van traditioneel metselwerk. De gevels van de begane grond van de stadsvilla's zijn vervaardigd van rabatdelen. De bovenste verdieping van de stadsvilla's en de boeiboarden in het gehele project zijn afgewerkt met ornimat bekleding. Weerszijden van het appartementencomplex zijn voorzien van aluminium beplating. De gevels van de winkels zijn over het algemeen uitgevoerd in een aluminium vliesgevel.

;
Architect
Stok & Stok architecten
Directievoerder
De Groene Groep Ontwikkeling
Realisatie
Van de Klok Bouw & Ontwikkeling
Oplevering
Q3 2010