Orden, Apeldoorn
Orden, Apeldoorn
Orden, Apeldoorn
Orden, Apeldoorn
Orden, Apeldoorn
Orden, Apeldoorn
Orden, Apeldoorn
Orden, Apeldoorn
Orden, Apeldoorn
Orden, Apeldoorn

Orden, Apeldoorn

ReferentieUitleggebiedGebiedsontwikkelingRenovatie
21 appartementen, commerciële ruimten en gezondheidscentrum

Design Build-opdracht ‘vernieuwingsplan Orden’ in Apeldoorn dat in het hart van de woonwijk Orden intergraal herontwikkeld wordt.

Het project omvat een nieuw winkelcentrum van circa 4.000 m² BVO met daarboven 21 zorgappartementen in de sociale huur. In het winkelcentrum is onder andere een supermarkt van 1.900 m² BVO gerealiseerd.

Daarna is het bestaande winkelcentrum 1.500 m² BVO verbouwd tot een ‘Gezondheidscentrum Onder Een Dak’ (GOED) met onder meer een huisartsenpost, fysiotherapeuten en een apotheek. De bestaande winkelondernemers worden hiervoor verplaatst naar het nieuwe winkelcentrum.

Over het project

Dit veelzijdige project kent vele mogelijkheden, zodat er is gekozen voor die woning welke het beste aansluit bij de persoonlijke gezinssituatie. Wij hebben ervoor gezorgd dat de woning geheel naar wens is aangepast en afgewerkt.

Ideale ligging
De ligging is ideaal; binnen enkele minuten staat u midden in het gezellige centrum van Voorschoten, terwijl u aan de andere kant binnen enkele minuten geniet van al het moois dat recreatiegebied Vlietland u te bieden heeft. En ook de historische binnenstad van Leiden is op steenworp afstand. Woongenot in optima forma!

Recreatie ten voeten uit
Op slechts enkele wandelminuten van uw nieuwe woning bevindt zich de Vlietlandbrug, welke Voorschoten een directe verbinding geeft tot het uitgestrekte recreatiegebied Vlietland. Dit bijzondere gebied wordt gevormd door totaal 130 hectare meren en is uitermate geschikt voor alle vormen van watersport. Zo kunt u er onder andere zwemmen, kanovaren, vissen, surfen, zeilen en roeien. Ook bevindt er zich een mooie jachthaven. De gezellige horecapaviljoens en diverse stranden maken een prettige dag compleet.

Vlietland is een populair, gratis toegankelijk en bijzonder aantrekkelijk recreatiegebied waar mensen vanuit de wijde omgeving van komen genieten. Maar ook het Wassenaarse strand en de gezellige
strandpaviljoens aan de Wassenaarse Slag zijn op korte afstand van uw nieuwe woonomgeving.

Flexibele indeling
In Vlietwijk zijn 17 zeer ruime eengezinswoningen (rij- en hoekwoningen) met drie volwaardige woonlagen gerealiseerd. Royaal wonen met veel mogelijkheden om er uw eigen droomwoning van te maken! Of u nu graag 5 slaapkamers en een tweede badkamer wilt realiseren, of liever een royale werkkamer. Alles is mogelijk.

Drie woonblokken
De drie woonblokken vormen gezamenlijk één geheel doordat ook de openbare inrichting en erfafscheidingen van de woningen onderling is mee ontworpen. Met een combinatie van vaste tuinmuren, gecombineerd met brievenbussen en afgewisseld met beukhagen wordt het een fraai geheel. De hekwerken krijgen een groen karakter doordat zij voorzien worden van klimop.

Kindvriendelijk
De autovrije speelplek is centraal gelegen tussen de woningen en ideaal voor kinderen, maar dient ook als aangename ontmoetingsplek voor de buurtbewoners. Het is dus een kindvriendelijke wijk. Iedere woning wordt individueel duidelijk herkenbaar. Sommige hoekwoningen hebben een erker of een afwijkende tweede verdieping, wat zorgt voor een gevarieerd karakter van de straat.

;
Architect
GSG Architecten
Constructeur
Lucassen bouwconstructies BV
Realisatie
Bouwcombinatie Trebbe-Klok VOF
Oplevering
Q4 2014