Tooropstraat, Nijmegen
Tooropstraat, Nijmegen
Tooropstraat, Nijmegen
Tooropstraat, Nijmegen
KlokHolding_Tooropstraat_Nijmegen_BASE_11_s
Tooropstraat, Nijmegen
KlokHolding_Tooropstraat_Nijmegen_BASE_08_s

Tooropstraat, Nijmegen

ReferentieBinnenstedelijkWonivoSloop
31 appartementen

In Nijmegen aan de Tooropstraat heeft Van de Klok in opdracht voor woningbouwcorporatie Woonwaarts 31 duurzame huurappartementen gerealiseerd volgens het Wonivoconcept; Wonivo is een maatwerkoplossing met vaste bouwstenen voor appartementen op iedere locatie.

De 31 appartementen zijn verdeeld over 2 woonblokken die aan elkaar verbonden zijn door galerijen en loopbruggen. Een van de woonblokken is tussen twee bestaande gebouwen geplaatst. De uitdaging in het ontwikkel- en realisatietraject was onder andere de 50 cm speelruimte aan beide zijden van de bestaande bebouwing. Dit gaf niet veel mogelijkheden voor de fundering. Maar met wat creativiteit van onze meedenkende co-makers zijn we tot een goed resultaat gekomen om dit project tot een mooi einde te brengen.

Het voortraject van dit duurzame project bleek ook voor KlokMilieu een mooie uitdaging. Eerst moest een voormalig garagebedrijf gesloopt en gesaneerd worden waarna samen met ADC ArcheoProjecten en T&A Survey een gecombineerde bodemsanering, archeologisch en explosievenonderzoek uitgevoerd is. Dit onderzoek heeft mooie resultaten opgeleverd die de verschillende perioden van de militaire geschiedenis van dit stukje Nijmegen laat zien.

Lees HIER meer over ons bouwconcept Wonivo.


;
Architect
ECO Architecten
Constructeur
Adams Bouwadviesbureau
Directievoerder
Van de Klok
Installatie-adviseur
Visietech
Oplevering
Q2 - 2020