VanDeKlok_Veldschuur_Malden_BASE_06_s
VanDeKlok_Veldschuur_Malden_BASE_03_s
VanDeKlok_Veldschuur_Malden_BASE_02_s
VanDeKlok_Veldschuur_Malden_BASE_01_s
VanDeKlok_Veldschuur_Malden_BASE_04_s

Veldschuur, Malden

ReferentieOverige locatieGrondgebondenNieuwbouw
28 woningen

Tussen de Veldsingel en de Huikeling in Malden ontwikkelde V.O.F. Heumen Noord, - een samenwerkingsverband tussen Jansen Bouwontwikkeling en Van de Klok - De Veldschuur. Een nieuwbouwproject van in totaal 28 woningen, waarvan 12 koop- en 16 sociale huurwoningen.

Huurwoningen

Aan de noordzijde van het plan, langs de Veldsingel, zijn 16 huurwoningen gerealiseerd. Tussen de huurwoningen en de Veldsingel zijn bomen geplaatst waardoor de groene uitstraling van de Veldsingel versterkt wordt.

Levensloopbestendige woningen

De 16 huur- en de 6 koop- levensloopbestendige woningen zijn gerealiseerd aan een rustige, groene, verkeersluwe zone. De levensloopbestendige woningen zijn voorzien van dezelfde duurzame installaties als de appartementen: een lucht-water-warmtepomp, balansventilatie met warmteterugwinning en zonnepanelen op het dak.

De huurwoningen met tuin hebben een woonkamer en keuken op de begane grond en twee slaapkamers met een badkamer op de eerste verdieping. Dankzij het gebruik van een rechte steektrap met voldoende ruimte boven en beneden kan er indien nodig eenvoudig een traplift worden toegevoegd.

De levensloopbestendige koopwoningen zijn breder dan de huurwoningen. Dankzij deze breedte is er voor de kopers de keuze voor een volledig woonprogramma met slaap- en badkamer, woonkamer en keuken op de begane grond, of twee ruime slaapkamers en een badkamer op de verdieping.

Twee-onder-één-kapwoningen

Aan de zuidkant van De Veldschuur zijn 6 ruime twee-onder-één-kapwoningen grealiseerd. Tussen deze woningen en de Huikeling zijn de parkeerplaatsen opnieuw ingedeeld en is een brede groenstrook aangelegd. De woningen staan op grote kavels en beschikken over parkeergelegenheid op een eigen oprit. De ruime twee-onder-één-kapwoningen zijn standaard al 1,20m1 uitgebouwd aan de achtergevel. Het uitbouwen tot 2,40m1 behoorde tot de mogelijkheden. De keuken bevindt zich aan de achterzijde en kon indien desgewenst kosteloos verwisseld worden naar de voorgevel. Op de verdieping bevinden zich een ruime badkamer met ligbad en drie ruime slaapkamers. Het realiseren van een extra slaapkamer op de tweede verdieping behoorde ook tot de mogelijkheden. In de basis, met de uitbouw van 1,20m1, hebben de tweekappers een woonoppervlakte van ca. 150m².

;
Architect
FAME Architecten
Realisatie
Van Grunsven
Oplevering
05-2022