WoonZorgboerderij De Hagert, Leur
WoonZorgboerderij De Hagert, Leur
WoonZorgboerderij De Hagert, Leur
WoonZorgboerderij De Hagert, Leur

WoonZorgboerderij De Hagert, Leur

ReferentieOverige locatieZorgGroot onderhoud
Huisvesting voor 30 personen

Huisvesting voor 30 personen, verdeeld over 2 gebouwen, inclusief voorzieningen voor dagbesteding. Op een steenworp afstand van Wijchen op een landgoed aan de rand van het historische dorp Leur is een unieke woonzorgvoorziening ontwikkeld.

24-uurszorg, dagbesteding en dagopvang

Op de Hagert kunnen dementerende ouderen en mensen met een verstandelijke beperking uit de gemeente Wijchen en het Land van Maas en Waal terecht voor 24-uurszorg en dagbesteding en dagopvang.

De voormalige boerderij de Hagert is oorspronkelijk gesticht in 1602. In 1904 is de boerderij herbouwd en is nu een gemeentelijk monument. In 2005 is Van de Klok begonnen met het realiseren van een woonzorgboerderij op deze locatie. Vervallen schuren hebben rond de boerderij plaats gemaakt voor een tweetal gebouwen waarin een kleinschalige woonvoorziening met een dagverzorging zijn gerealiseerd. Deze gebouwen zijn een ontwerp van Van de Klok divisie Bouw & Ontwikkeling en sluiten naadloos aan bij de landelijke stijl. Tevens is de monumentale boerderij gerenoveerd.

In samenwerking met de gemeente Wijchen, de provincie Gelderland en Landschapsbeheer Gelderland is het gebied rond de boerderij de Hagert ontwikkelt tot een ecologisch parklandschap waarin oude dierenrassen hun plek krijgen. Ook de hoogstamboomgaarden keren terug in het gebied. Het gebied is verder ingericht met hagen, houtwallen en poelen zodat amfibieën en dassen weer de ruimte krijgen. Cliënten met een verstandelijke beperking van de Hagert werken samen met de vele vrijwilligers mee aan de inrichting en het onderhoud van het gebied.

;
Directievoerder
Van de Klok Bouw & Ontwikkeling
Realisatie
Van de Klok Bouw & Ontwikkeling
Oplevering
Q4 2006