Aftrap Bewust Veilig-campagneweek met nieuwe veiligheidsjas

29 maart 2023

Vandaag is het landelijk weer de Bewust Veilig-dag. Bij Van de Klok vinden we het belangrijk dat iedereen aan het eind van iedere werkdag weer gezond en veilig naar huis gaat, en aan het eind van zijn loopbaan gezond en fit met pensioen. Daarom doen we dit jaar weer mee en staat bij ons een hele week lang, extra in het teken van bewustwording rondom veiligheid.

Nieuwe veiligheidsjassen

Veiligheidsmanager Mitch Schoonenberg trapte vanochtend de campagneweek af door een nieuw type veiligheidsjas bij Van de Klok uit te reiken op project Park Avenue in Nijmegen. De winterjassen zijn een stap vooruit in zichtbaarheid: “Ze vallen goed op door de fluorescerend oranje kleur met reflectiestrepen en voldoen daarmee aan de Europese norm EN ISO 20471 voor ‘high visibility’,” zo legt Mitch uit. “Doordat we begin dit jaar ook nog van naam veranderd zijn, is dit een mooi moment om volledig over te stappen op dit nieuwe type veiligheidsjas.” Alle medewerkers die voor hun werkzaamheden een nieuwe winterjas nodig hebben, kunnen die bestellen.

Prijsvraag

In de aanloop naar de Bewust Veilig-week, ontvingen de collega’s die bij de uitvoering van onze projecten betrokken zijn, vorige week al een quiz waarin hun kennis over veiligheid getoetst wordt. Ook kunnen ze tot en met 30 maart hun ideeën ter verbetering van de veiligheid bij Van de Klok insturen. Alle ideeën worden intern besproken en de beste brengen we natuurlijk tot uitvoering. Onder de inzendingen wordt een aantal cadeaubonnen verloot.

Toolboxen en bouwplaatsbezoek

De uitkomsten van de veiligheidsquiz, worden in de campagneweek door de realisatiemanagers met hun medewerkers doorgenomen in een toolbox. Daarnaast organiseert de landelijke organisatie van de Bewust Veilig-dag drie online toolboxen die onze collega’s die week volgen.

Ook een bouwplaatsbezoek door de directie mag in de campagneweek niet ontbreken. Net als vorig jaar, gaan de directieleden van Van de Klok samen met een GOR-lid of hoofd productie de bouwplaatsen langs. Ze gaan met de collega’s in gesprek over veiligheid.

De Bewust Veilig-campagneweek bij Van de Klok duurt tot en met 5 april.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal