Anterieure overeenkomst en nieuwe impressies: Portier wordt een groene buurt!

Dinsdagavond 12 september tekenden Niek Gerritsen namens Van de Klok en wethouder Willy Brink namens de Gemeente Druten, de anterieure realisatieovereenkomst voor de nieuwbouwplannen van Portier. Ook presenteerden we aan de gemeenteraad de huidige plannen en nieuwe impressies voor deze nieuwe, groene buurt in Druten.

Niet alleen de gemeenteraad reageerde enthousiast op de plannen, ook de welstandcommissie is positief. Deze commissie beoordeelt of nieuwe bebouwing goed past in de omgeving. Enkele punten uit de plannen:

Bijzondere binnenstedelijke ontwikkeling. Met Portier ontwikkelen we een bijzonder woonmilieu. Met een groen karakter en het accent op ontmoeting en sociale interactie. Dit stimuleren we door collectieve voorzieningen in de buurt. En door veranda’s aan woningen voor een vloeiende overgang tussen woning en wijk. Ook het gevarieerde woningaanbod helpt hieraan mee, met veel aandacht voor betaalbaar en levensloopgeschikt wonen;

Aandacht voor groen in het ontwerp. We willen met Portier de omgeving vergroenen. Zodat deze klimaatbestendig is in periodes met hoge temperaturen of hevige regenbuien. Het plan is om een ‘groene loper’ – een aaneenschakeling van groenzones en parken – te realiseren dwars door Druten: van Portier tot aan de Waal. Meer groen zorgt niet alleen voor meer woongenot. Het heeft ook een verkoelend effect op de omgeving, zorgt voor natuurlijke waterafvoer en bevordert de biodiversiteit. Goed voor mens én dier!

De nieuwe impressies geven een goed beeld van het groene karakter van de nieuwe buurt.

Over nieuwbouwproject Portier

Met een ligging tussen de Heuvel en de Van Heemstraweg, vormt Portier de nieuwe entree van het Drutense centrum. Het plan heeft een breed woningaanbod, met veel aandacht voor betaalbaarheid en levensloopbestendig wonen. Zo zijn 117 van de 159 woningen levensloopgeschikt, bijvoorbeeld voor mensen die gebruik moeten maken van een rollator of rolstoel. Ook valt 67% van het woningprogramma in de categorie betaalbaar en bijna 30% daarvan is sociale huur. Er komen:

  • 44 sociale huurappartementen in een appartementengebouw met 4 bouwlagen;
  • 2 appartementengebouwen langs de Van Heemstraweg. In het ene gebouw komen 33 middeldure huurappartementen, in het andere gebouw 23 vrije sector en 17 middeldure koopappartementen;
  • In het gebied tussen deze gebouwen komen 42 grondgebonden woningen.

Meer weten?

Benieuwd naar de voortgang van de plannen? Op de projectwebsite van Portier kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief, zodat je het nieuws direct in je inbox krijgt.

portier 3

Portier Druten wordt een groene buurt

portier 1
portier 2
Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal