Maarten GeertsNeem contact op
Maarten Geerts

Belangrijke mijlpaal voor Molenhoek-Zuid

Goed nieuws voor iedereen die uitkijkt naar de komst van nieuwe woningen in Molenhoek: het bestemmingsplan van Molenhoek-Zuid is onherroepelijk! Dit is een belangrijke stap naar de realisatie van de circa 250 grondgebonden woningen en appartementen.

Blijdschap bij VOF Molenhoek Zuid

Molenhoek-Zuid wordt gerealiseerd door ontwikkelaars Van de Klok, Jansen Bouwontwikkeling en Exploitatiemaatschappij Molenhoek, gezamenlijk VOF Molenhoek Zuid. Maarten Geerts, projectontwikkelaar bij Van de Klok, deelt namens de VOF zijn enthousiasme over het onherroepelijke bestemmingsplan:

"Ons vertrouwen in een goede afloop is bevestigd met het behalen van deze mooie mijlpaal! Het betekent dat we in vol tempo door kunnen met onze werkzaamheden richting de realisatie van deze mooie wijk. Met een divers aanbod aan woningen en een hoge groene kwaliteit in het openbaar gebied, zo dicht bij het water, wordt het voor de toekomstige bewoners gegarandeerd een genot om te wonen."

Op de projectlocatie wordt hard gewerkt aan de sloop van de bestaande gebouwen. Na de sloop maken we de locatie gereed voor de bouw van de energieneutrale grondgebonden woningen en duurzame appartementen. Het streven is om in het vierde kwartaal van dit jaar te starten met de bouw.

Drie unieke woongebieden

Molenhoek-Zuid bestaat uit drie woongebieden die in verschillende fases in verkoop en verhuur gaan. Ieder gebied is uniek en heeft zijn eigen identiteit, kwaliteit en woningaanbod. Het gaat om de woongebieden Dorps Wonen, Entreezone en Wonen aan de Maas.

Dorps Wonen

Woongebied Dorps Wonen, aan de noordkant van de wijk, ademt groen en biedt een gevarieerd (koop)aanbod hoek- en tussenwoningen, levensloopbestendige woningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen.

Centraal in het gebied ligt een 'groene long' aangekleed met (fruit)bomen, waar bewoners kunnen ontspannen, ontmoeten en voor buurtactiviteiten kunnen samenkomen. Gecombineerd met diverse speelplekken voor kinderen ontstaat er een levendige en gezellige buurt.
• Verwachte start verkoop Dorps wonen fase 1: eind derde kwartaal 2024
• Verwachte start verkoop Dorps Wonen fase 2: nader te bepalen
• Start bouw: nader te bepalen

Entreezone

In de Entreezone word je verwelkomd door een fraai ontworpen woningcluster, met een variatie aan appartementen en grondgebonden rijwoningen. Hier komen 35 sociale huurappartementen en 15 grondgebonden sociale huurwoningen, gelegen om een mooie groene gemeenschappelijke binnentuin. Daarnaast komen er in het hart van de wijk 30 middeldure huurwoningen (vrije sector huur). Verder worden in dit woongebied bovendien nog een aantal hoek- en tussenwoningen én unieke dijkwoningen in verkoop gebracht.

• Verwachte start bouw: vierde kwartaal 2024
• Verwachte toewijzing middeldure huurwoningen: zomer 2025
• Verwachte toewijzing overige huurwoningen: nader te bepalen
• Verwachte start verkoop: nader te bepalen

Wonen aan de Maas

Geniet van het unieke wonen op de dijk, aan de oevers van de Maas in de drie prachtige appartementengebouwen met 4 tot 6 woonlagen. Er komen circa 75 tot 90 appartementen in een divers aanbod, met oppervlaktes vanaf circa 50 m2 tot meer dan 100 m2. Met een scherp oog voor kwalitatieve buitenruimtes voor het optimaal benutten van de locatie.

Vanaf de balkons geniet je van een adembenemend uitzicht over de rivier of de groene wijk. Tussen de appartementengebouwen zit veel ruimte, ingericht met groen, zodat er vanuit de wijk mooie doorzichten naar de Maas zijn. Met een deels verdiepte parkeerkelder kunnen bewoners uit het zicht parkeren en blijft het wijkbeeld grotendeels groen.

• Start ontwerpproces: tweede kwartaal 2024
• Start verkoop/verhuur: nader te bepalen
• Start bouw: nader te bepalen

Belangstelling?

Meer informatie over dit project vind je op de projectwebsite. Hier kan je je inschrijven voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal