Woonwaarts directeur-bestuurder Antoine Pekel en Van de Klok directeur Niek Gerritsen tekenen de overeenkomst

Belangrijke stap in bouw sociale huurwoningen voor 84 huishoudens

Woningcorporatie Woonwaarts en bouwende ontwikkelaar Van de Klok bereikten een belangrijke mijlpaal door de ondertekening van een overeenkomst voor de aankoop en bouw van levensloopgeschikte sociale huurwoningen, bestemd voor 84 huishoudens.

De bouw van deze levensloopgeschikte sociale huurwoningen start gedeeltelijk deze zomer, waarmee Woonwaarts een belangrijke bijdrage levert aan het uitbreiden van haar woningaanbod. Hierbij geeft zij aan bepaalde doelgroepen voorrang bij de verhuur zodat er meer verhuisbewegingen komen.

Van de 84 woningen komt een deel, namelijk 44 appartementen, op de locatie waar eerst sporthal De Heuvel stond. De overige 40 woningen komen in de historische kern van Druten, nabij de voormalige Balles Klusmarkt aan de Ruijterstraat. Met deze uitbreiding reageert Woonwaarts op de groeiende vraag naar sociale huurwoningen in Druten. Als alles volgens plan verloopt, ontvangen de nieuwe bewoners in het najaar van 2025 de sleutels van hun nieuwe thuis.

Antoine Pekel, directeur-bestuurder van Woonwaarts: “We zijn heel blij dat we in Druten deze 84 woningen gaan verhuren. Vooral in de oude kern zijn nog niet veel levensloopgeschikte woningen. Hierdoor krijgen straks meer mensen de kans op een passend huis en dragen we bij aan gemengde buurten waar iedereen zich thuis kan voelen.”

Bijdrage aan gemengde woonbuurt

De 44 appartementen op de plek van de sporthal maken deel uit van de nieuwe woonbuurt Portier, waarvan Van de Klok tevens 115 koopwoningen en vrije sector huurwoningen ontwikkelt.

Niek Gerritsen, directeur van Van de Klok voegt toe: “We zijn blij dat we de intentie van onze partner Woonwaarts om deze woningen te verwerven om hebben kunnen zetten in harde afspraken. We werken al jaren succesvol samen en hebben gezamenlijk meerdere projecten gerealiseerd. De samenwerking, en het doel om woningen van goede kwaliteit toe te voegen aan het sociale segment staat daarbij altijd voorop."

Op de locatie van voormalige Balles Klusmarkt realiseert Van de Klok naast de 40 sociale huurappartementen nog eens 11 grondgebonden woningen. Deze zijn bedoeld voor de middeldure huur (7 woningen) en de vrije sector huur (4 woningen).

Meer informatie

Kijk op de projectwebsite www.portierdruten.nl voor meer informatie over het project. Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen kan ingeschreven worden op de nieuwsbrief.
Op www.woonwaarts.nl lees je meer informatie over de huurwoningen en wat gedaan moet worden om interesse aan te geven.

De Groene Admiraal

40 appartementen in project De Groene Admiraal

Portier_blok_W_44_huurappartementen_in_Druten

Portier blok W bestaande uit 44 huurappartementen

Ondertekening Woonwaarts-Van de Klok

Woonwaarts directeur-bestuurder Antoine Pekel en Van de Klok directeur Niek Gerritsen tekenen de overeenkomst

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal