Transformatie High Park finalist Arnhemse architectuurprijs 2023

3 oktober 2023

Donderdag 5 oktober vindt de uitreiking plaats van de Willem Diehlprijs: de tweejaarlijkse Arnhemse architectuurprijs voor het beste project op het gebied van restauratie, renovatie, transformatie en herbestemming. Het project High Park, dat wij realiseerden in opdracht van Borghese Real Estate, is genomineerd en een van de vijf finalisten.

Het Kruisgebouw van het oude ING-complex in Arnhem, waar in vroegere tijden tot wel 1 miljoen acceptgiro’s en betaalcheques per dag werden verwerkt, transformeerde naar 281 fantastische woonappartementen, 203 huur en 78 koop. Een groot aantal koopappartementen zijn, met name door de grote dakterrassen, groot en luxe te noemen. Zij hebben door de ligging en de hoogte een prachtig weids zichtveld. Naast deze appartementen zijn er commerciële ruimten gerealiseerd. De lagere bijgebouwen rondom het Kruisgebouw zijn gesloopt en daarvoor in de plaats is een prachtig, openbaar park gekomen.

Breng je stem uit

De finalisten zijn op vrijdag 12 mei bezocht en aansluitend beoordeeld. Nu ben jij aan zet! Bekijk het filmpje waarin de finalisten zichzelf presenteren en stem vervolgens op je favoriet! Stemmen kan tot en met 4 oktober.

De Willem Diehlprijs is in 2007 door CASA in het leven geroepen om een zorgvuldige omgang met Arnhems architectonische erfgoed te stimuleren. Naast de vakjuryprijs wordt iedere keer een publieksprijs georganiseerd in samenwerking met dagblad de Gelderlander. Voor deze negende editie konden projecten worden genomineerd die in de periode 2021-2022 zijn opgeleverd. Een deskundige vakjury, bestaande uit architect en erfgoeddeskundige Nicholas Clarke (Heritage Futures), architect Arna Mačkić (Studio L A) en restauratiearchitect Job Roos (Braaksma & Roos) heeft uit de nominaties een shortlist samengesteld.

Op donderdagavond 5 oktober worden de winnaars van zowel vakjury- als publieksprijs bekend gemaakt tijdens de Nacht van de Architectuur.

Lees meer over de Willem Diehlprijs en breng je stem uit op de website van Casa Arnhem.

Presentatie finalisten Willem Diehlprijs 2023

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal