Meer weten over BaseHome?Neem contact op
Rob Jans-2021_4
Promotiebeeld-BaseHome

BaseHome: de basis voor goed wonen

Ons woningconcept BaseHome is ontwikkeld vanuit de behoefte in de markt naar betaalbare, duurzame woningen voor diverse doelgroepen. BaseHome-woningen zijn er in diverse types, beukmaten en uitvoeringen.

Alle rijwoningen, tweekappers, vrijstaande en levensloopbestendige woningen zijn flexibel in uitvoering en architectuur. Een klassieke, moderne of eigenzinnige stijl? Met baksteen, gevelpleister of een andere gevelafwerking? Alles is mogelijk. Bij afwijkende wensen bieden we maatwerkoplossingen; het ontzorgen van opdrachtgevers staat bij de ontwikkeling en realisatie van onze woningen immers centraal.

Promotiebeeld-BaseHome

Beproefd concept

Afgelopen jaren ontwikkelde en realiseerde Van de Klok ruim 3.000 BaseHomes voor corporaties, beleggers en particulieren. We kunnen dus wel stellen dat we een beproefd concept in huis hebben, dat we samen met onze co-makers voortdurend doorontwikkelen op het gebied van energietransitie, duurzaamheid, en circulariteit.

Woonwaarts, Oosterpoort, Alliantie, Woongenoot, Thius, Talis, Portaal, Stadgenoot en Kleurrijk Wonen zijn een greep uit de woningcorporaties die hun woningportefeuille hebben uitgebreid met BaseHome-woningen. Ook voor diverse institutionele beleggers zijn projecten gerealiseerd met onze bouwconcepten.

Voor gestapelde bouw passen we ons concept Wonivo toe en de Optimaat is ons prefab bouwconcept dat we samen met Emergo ontwikkelden voor één- en tweepersoonshuishoudens.

Gevarieerde mix en efficiënt traject

Door de combinatie van BaseHome met onze andere woningconcepten Wonivo en Optimaat, is een gevarieerde mix mogelijk bij de invulling van een stedenbouwkundig plan met conceptwoningen en -appartementen van Van de Klok.

Hierdoor ontstaat een zeer efficiënt ontwikkel- en realisatietraject met zo min mogelijk (faal)kosten en materiaalgebruik.

Digitalisering op de bouwplaats
Van de Klok maakt al jaren gebruik van een app voor interne kwaliteitscontroles en voor keuringen van steigers en liften met het oog op de veiligheid van de bouwplaats. Alle benodigde gegevens worden op locatie digitaal vastgelegd met foto’s en eventuele toelichting. Op die manier wordt snel inzichtelijk gemaakt welke actiepunten nog moeten worden uitgevoerd en door wie.

Ook voor kwaliteitsborging zetten we de app in: al vanaf de eerste paal die de grond in gaat, leggen we in de app zaken vast om aan te tonen dat onze woningen voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen van de Wet Kwaliteitsborging (Wkb).

Conceptenboulevard

Woningen voor iedere doelgroep

In het ontwikkelen en realiseren van conceptwoningen zijn we niet uniek: bijna alle grote bouwondernemingen werken met bouwconcepten om woningen betaalbaar en efficiënt te kunnen realiseren.

Wat Van de Klok hierin onderscheidend maakt, is dat we alle doelgroepen van corporaties kunnen bedienen door de combinatie van onze verschillende woningconcepten. Daarbij is er voor de opdrachtgever maar één contactpersoon voor alle concepten.

Zoals gezegd: we zijn niet de enige partij met een woningbouwconcept. Maar hoe kunnen onze concepten nu vergeleken worden met die van andere aanbieders? Waar zit het onderscheid in betaalbaarheid, beschikbaarheid en duurzaamheid? Daar is een oplossing voor: De Woonstandaard.

De Woonstandaard

Om in de woningbouw een betere afstemming tussen vraag en aanbod te bereiken, heeft ‘Netwerk conceptueel bouwen’ - waar Van de Klok lid van is - in samenwerking met Aedes 'De Woonstandaard' ontwikkeld. De Woonstandaard onderscheidt een aantal te huisvesten doelgroepen en woningtypes. De combinatie doelgroep en soort woning wordt PMC genoemd: Product-Markt-Combinatie.

VanDeKlok_HistorischTuin_Lent
Rob Jans-2021_4

Heb je een vraag over BaseHome?

Rob Jans vertelt je er graag meer over. Neem contact op en ga vrijblijvend het gesprek aan!