Kleuters op bezoek bij Vlietdijk en Park Avenue

6 februari 2024

Bij Van de Klok vinden we het belangrijk om de nieuwste generatie te enthousiasmeren voor het vak. Met een aantal kleutergroepen op bezoek, was het de afgelopen week een gezellige bedoening op onze projecten in Rosmalen en Lent.

Voor de drie kleutergroepen van KC De Hobbit in Rosmalen, stond de maand januari in het teken van het thema 'bouwen'. In de klassen werd er al een heleboel over besproken, maar hoe gaaf zou het zijn om dan ook een echte bouwlocatie te mogen bezoeken! Met het project Vlietdijk naast de deur, moest dat wel lukken.

In de wijk De Groote Wielen in Rosmalen realiseren we in opdracht van woningcorporatie Zayaz 102 sociale huurappartementen. Onlangs hesen we daar de vlag en vierden we het hoogste punt al. Collega's Harm Janssen en Peter Heemskerk, gaven de kinderen uitleg over verschillende gereedschappen en werkzaamheden, want er komt nogal wat bij kijken als je woningen maakt!

Dat kwam natuurlijk ook ter sprake bij de kleuters van basisschool De Vuurvlinder in Beuningen. Op school hadden ze al een workshop gehad in het thema ‘wij bouwen een huis’. En aangezien een van de kids collega Hendrik Holwerda als bonuspapa heeft, die op het project Park Avenue in Lent werkzaam is, lag het voor de hand dat ze het daar het echte werk in levenden lijve konden aanschouwen! De 78 grondgebonden woningen op Park Avenue zijn grotendeels al opgeleverd. Collega Paul van den Tillaar en Hendrik namen de kinderen mee op rondleiding en konden ze, in Jip-en-Janneke-taal ;) een heleboel vertellen en laten zien.

De kinderen vonden het fantastisch! En wij ook :)

WhatsApp Image 2024-01-30 at 15

Peter heet de kinderen welkom

WhatsApp Image 2024-01-30 at 15

Peter geeft uitleg over een silo

WhatsApp Image 2024-01-30 at 15

Even poseren met Harm

WhatsApp Image 2024-01-30 at 15

Zelf aan de slag met een waterpas op project Vlietdijk

WhatsApp Image 2024-01-30 at 15

Harm doet de rondleiding op Vlietdijk

IMG_1890

Kleuters op een dakterras op Park Avenue

IMG_1889

De kinderen lopen een rondje bij de woningen op Park Avenue

VWXB5620

Deze kanjer is er klaar voor!

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal