Publiek kiest De Vasim als winnaar Nijmeegse Architectuurprijs 2023

5 april 2024

Gisteravond vond de uitreiking plaats van de negende Architectuurprijs Nijmegen. De transformatie van De Vasim (ZECC Architecten) kwam met 979 punten als winnaar van de publieksprijs uit de bus, én ontving van de vakjury een eervolle vermelding.

LOYD (EGM Architecten) en Havenkade (Jury! Architecture / Van Ommeren Architecten), eveneens projecten van Van de Klok, wonnen met respectievelijk 569 en 528 punten de tweede en derde prijs van het Nijmeegse publiek.

De Gelderlander schrijft: De transformatie van De Vasim (Zecc Architecten) krijgt van de jury een eervolle vermelding. ‘Dit gebouw maakt echt indruk’, staat in het rapport. ‘De combinatie van programma’s die hier een plek heeft gekregen, is ontzettend boeiend. Het eindresultaat weet de karakteristieke eigenheid van het gebouw goed te benutten.’

Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) organiseerde dit jaar voor de negende keer Architectuurprijs Nijmegen. Uit de 24 projecten die dit jaar zijn ingezonden, selecteerde de jury een top 10 die nog kans maakte op de vakprijs. Drie daarvan waren projecten waar Van de Klok bij betrokken is geweest. Na een rondrit langs deze projecten, werd het prachtige Hortus Ludi (Studio Architectuur Maken) aangewezen als winnaar.

VanDeKlok_VASIM_Nijmegen_BASE_02_s

De Vasim winnaar publieksprijs

kantoren

Interieur van De Vasim

werkstad vasim

Interieur van De Vasim

Klokgroep_Loyd_BASE_08_s

LOYD tweede prijs van publiek

Havenkade resultaat

Havenkade derde publieksprijs

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal