Samenwerking Korenveld Wanroij voor realisatie betaalbare woningen

De ontwikkelaars achter het project Korenveld in Wanroij slaan de handen ineen met onze divisie Wonen. Eind april tekende wij met de initiatiefnemers Prudentius en Resite voor het ontwerp en de realisatie van de toekomstige woningen. Hierdoor kan snel en optimaal ingespeeld worden op de vraag uit de directe omgeving om betaalbare woningen voor zowel starters al senioren te bouwen, met daarnaast de mogelijkheid om gezinnen ruimte te bieden voor een toekomst op het Korenveld-terrein aan de Molenstraat in Wanroij.

Bestemmingsplan Korenveld

Bart Franssen, directeur Prudentius Vastgoedontwikkeling en een van de twee initiatiefnemers achter Korenveld Wanroij: “Met Van de Klok hebben we een partner die erg veel ervaring meebrengt voor de realisatie en vlekkeloze ontwikkeling van diverse woningen”.

Het bestemmingsplan geeft ruimte aan maximaal 90 nieuwe woningen. Door de diversiteit in het woningaanbod is het woonprogramma afgestemd op ca. 70 woningen. Deze worden gefaseerd ontwikkeld. Merlijn Güppertz, directeur vastgoedontwikkeling van Resite, eveneens initiatiefnemer achter Korenveld Wanroij: “Het bestemmingsplan zit zo in elkaar, dat we kunnen reageren op de behoefte in de markt. In deze tijd is dat een enorme luxe, omdat je zo op ieder moment kunt maken wat de klant vraagt.”

Jasper Karel, directeur van Van de Klok Wonen is ook blij met de samenwerking. Van de Klok is al jaren in de regio Nijmegen actief op het gebied van woningbouwontwikkeling. Wij weten als geen ander waar behoefte aan is en hebben onze woningen daarop aangepast. Met onze concepten en showroom kunnen we goed inspelen op de vraag vanuit Wanroij.

De komende maanden wordt het terrein in zijn geheel bouwrijp gemaakt. Wij verwachten dat de eerste woningen in het laatste kwartaal van dit jaar nog in verkoop gaan. Afhankelijk van de verkoopsnelheid zou de realisatie van de eerste woningen kunnen starten rond de zomer van 2024. Via nieuwsbrieven en de projectwebsite houden we belangstellenden op de hoogte van actuele ontwikkelingen en bijeenkomsten.”

Voor meer informatie over de sloop en overige werkzaamheden op locatie kun je terecht op www.woneninwanroij.nl.

Wil je op de hoogte blijven over dit project? Schrijf je dan in op www.korenveld-wanroij.nl.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal