Start bouw 55 sociale huurwoningen De Gravin

Op 10 oktober jl. is in aanwezigheid van wethouder Zeegers het startsein gegeven voor het bouwproject De Gravin in Rotterdam. Na werktijd voerden de aanwezige partijen op locatie de symbolische eerste sloopwerkzaamheden uit.

Aan de ’s-Gravendijkwal 28-36 in Rotterdam wordt een gedateerd en leegstaand kantoorgebouw getransformeerd naar 55 huurwoningen, allen in het sociale segment. In het hoofdgebouw worden 48 appartementen gerealiseerd en op het achterterrein maakt de huidige uitbouw plaats voor 7 duurzame, tweelaagse woningen in houtbouw. In de ondergrondse parkeergarage komt plek voor 26 auto’s en 135 fietsen.

De Gravin is een ontwikkeling van ontwikkelcombinatie Novaform - FULLHOUSE. Woningcorporatie Woonstad Rotterdam neemt de woningen in exploitatie. Van de Klok is inmiddels begonnen met de realisatie.

Woonstad Rotterdam richt zich met de woningen op starters op de arbeidsmarkt met een woonconcept dat een social community creëert. Vanuit de portefeuille van studentenhuisvester Stadswonen krijgen afgestudeerde studenten de mogelijkheid om een wooncarrière te maken binnen de stad. Door de doorstroom die ontstaat komen er kamers beschikbaar voor nieuwe studenten.

Het ontwerp is van het Rotterdamse bureau Klunder Architecten. Door slimme en doelmatige ingrepen wordt het in de tijd verrommelde en verarmde gevelbeeld hersteld, krijgt het voormalige kantoorgebouw de uitstraling van een woongebouw en sluit het goed aan op de bestaande bebouwing aan de ’s-Gravendijkwal.

De transformatie is een mooi voorbeeld van circulariteit. Grote delen van het bestaande gebouw worden hergebruikt en krijgen een nieuw leven. Alle woningen worden zeer duurzaam gerealiseerd met minimaal energielabel A++. De collectieve binnentuin wordt middels een participatietraject met een deel van de toekomstige bewoners vormgegeven.

DGR01658
Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal